21.10.09

ICV presenta les seves esmenes a l'adaptació de la Directiva Bolkenstein

Jordi Guillot retreu al PSOE que el text de la llei “encara representa una amenaça de desregulació i privatització dels serveis públics”

Jordi Guillot

El portaveu d’ICV al Senat, Jordi Guillot, ha presentat avui les esmenes del grup ICV-EUiA a la llei sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici. Guillot ha retret a Zapatero que la seva proposta de llei “encara representa una amenaça de desregulació i privatització dels serveis públics”, raó per la qual ha declarat que des del seu grup “hem hagut de recórrer al text original de la directiva per evitar que la llei empitjori encara més”.

 

En la seva intervenció, el senador ecosocialista ha manifestat el rebuig de la seva formació al projecte de la llei, aportant arguments com el fet que, en el seu text, “se segueix confonent, intencionadament, burocratització amb control públic”, i ha posat especial èmfasi en el fet que “es posa en entredit la regulació, reivindicant així l’autoregulació del sector”.

 

Guillot ha recordat al Govern que “no hem après res de la crisi actual” i en aquets sentit ha afegit l’actual crisi econòmica està motivada en part “pel fracàs de l’autoregulació reivindicada per la doctrina neoliberal i per la falta de regulació i control públic”. El senador ecosocialista ha reiterat que la seva formació defensa que la producció de serveis exigeix regulació i el lideratge del sector públic, ja sigui com agent regulador o com a proveïdor de serveis.