09.12.14

ICV presenta una web de transparència amb l'activitat econòmica i la dels càrrecs electes

Dolors Camats diu que la web és "pionera" entre les formacions polítiques estatals i que és "fruit de l'autoexigència per oferir comptes a la ciutadania"

Dolors Camats i Santi Cayuela presentant la web de transparència d'ICV

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha presentat avui la web de transparència que la formació ecosocialista ha publicat a la xarxa on recull tota l'activitat i la informació econòmica del partit i de les activitats dels membres electes d'ICV tant pel que fa a remuneracions, salaris i agendes. "És una web pionera a tot l'Estat. Oferim tota la informació de forma aglutinada i el màxim d'actualitzada", ha explicat Camats que també ha dit que el criteri per implementar la informació i l'accessibilitat s'ha fet seguint les recomanacions que fa la ONG Transparència Internacional.

Camats ha explicat que el web "és fruit de l'exigència de la militància, de l'autoexigència i dels òrgans de direcció d'ICV per oferir comptes a la militància i especialment a la ciutadania que poden conèixer amb aquest portal quina és la nostra activitat i la nostra manera de funcionar". I ha afegit que reforça la ciutadania "a l'hora de ser exigents i demanar transparència a institucions i partits".

D'aquesta manera, i seguint les recomanacions de l'ONG Transparència Internacional, la web incorpora la historia d'ICV i la seva definició ideològica, els òrgans de direcció i els càrrecs institucionals que té en aquest moment amb les respectives retribucions, retencions i aportacions al partit de cadascun i les seves agendes. El portal també incorpora les despeses en viatges dels diputats al Parlament i al Congrés.

Pel que fa a l'àmbit econòmic, la web publica els Estatuts de la formació ecosocialista i quina és la carta financera - els criteris per les aportacions econòmiques - i la informació econòmica d'ICV, la darrera revisada pel Tribunal de Cuentas del 2012 i també la del 2013 que encara està per revisar pels òrgans de control. Així mateix, també s'explica quina és la situació financera de la formació i els deutes que té amb entitats bancàries, una informació que ja es va fer pública fa un any en roda de premsa i que ara ha estat actualitzada.

A més a més també hi ha de forma accessible els programes electorals presentats per la formació ecosocialista en les eleccions autonòmiques des del 1999 fins les darreres europees del 2014 i els documents relacionats amb les Assemblees Nacionals celebrades, des de la primera el 1987 fins la darrera l'any 2013.

Camats també ha presentat el codi ètic aprovat pel darrer Consell Nacional d'ICV que "recull els principis d'actuació de la formació política i els seus integrants electes". "No són principis nous però si que hem volgut fer l'esforç de sintetitzar i posar en paper quin és i què considerem que ha de ser exemplar per part dels membre d'ICV i també els electes i quins són els seus principis d'actuació i compromisos", ha explicat Camats. El codi ètic també està accessible a la nova web de transparència.

Preguntada pels periodistes sobre la limitació de salaris, Camats ha explicat que "des de sempre" el partit funcionat amb aportacions dels càrrecs electes a la formació. "Aquesta és la darrera actualització que es va fer en la darrera assemblea", ha puntualitzat.