15.07.09

ICV qualifica de "molt tímid i contradictori" les decisions del G8 per la lluita contra el Canvi Climàtic

La diputada Dolors Clavell pregunta al conseller de medi ambient sobre l'estratègia del Govern de la Generalitat per la lluita contra el canvi climàtic

Saura pronuncia un discurs en l'acte d'homenatge a Josep Benet

El conseller de Medi Ambient i Habitatge i dirigent de la formació ecosocialista, Francesc Baltasar, ha qualificat avui les conclusions de la cimera del G8 que va tenir lloc la setmana passada a Italia de "un pas molt tímid i contradictori respecte actuacions que cal emprendre sobre el canvi climàtic". Amb tot Baltasar també ha dit que ha estat un pas "nou, diferent i positiu" i en aquest sentit ha assenyalat com a positiu "el fet que hi hagi una nova política dels Estats Units que aquesta tira del conjunt del G8 i que planteja objectius a mitjà termini". "El que passa que sense concretar com s'arriba a aquest mitjà termini i com s'implica els països en vies de desenvolupament", ha matisat el conseller ecosocialista.

Per Baltasar, "Catalunya està molt preparada respecte el canvi climàtic" i en aquest punt ha enumerat alguns dels projectes impulsats des de l'executiu català com l'Oficina del Canvi Climàtic, la Convenció que es va celebrar a Barcelona, un pla de mitigació, entre altres. Baltasar ha posat de relleu que abans de la cimera de Copenhaguen, on hi haurà també els líders dels Estats que formen part de la UE, a Barcelona hi haurà una altra cimera del 2 al 6 de novembre "justament per plantejar aquelles qüestions que s'han de dirimir a Copenhaguen"

La diputada del grup d'ICV-EUiA, Dolors Clavell, ha preguntat així per l'estratègia del Govern de la Generalitat davant la lluita contra el Canvi Climàtic. En la seva exposició inicial durant la pregunta, Clavell ha advertit que les mesures que es prenguin a la cimera de Copenhaguen "tindran conseqüències també a Catalunya" i en aquest sentit ha assenyalat que avui "té menys sentit que mai una política no integral en aquesta matèria".

Clavell ha qualificat de "moralment inacceptable" i de "pèssim negoci" "ignorar els compromisos en matèria d'emissions". En aquest sentit ha lamentat que l'Estat espanyol sigui cuer en el rànquing d'incompliment dels compromisos de limitació d'emissions.