02.09.16

ICV reclama a la UE que condemni el cop d’Estat al Brasil i es suspenguin les negociacions del Mercosur

La formació ecosocialista rebutja el cop d’estat i mostra el seu suport a Dilma Rousseff, al poble del Brasil, al PT, i a la ciutadania que denuncia el govern il·legítim al Brasil

Dilma Rousseff en una imatge d'arxiu. Font: sipse.com

 L’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha impulsat des del Parlament europeu una carta dirigida a l’Alta Representant de la UE per Assumptes Exteriors i de política de seguretat, Federica Mogherini, exigint que la UEcondemni el cop d’Estat al Brasil i que es suspenguin les negociacions del Mercosur donada la situació política al país. “No podem premiar la corrupció i l'ocultació de l'enriquiment il·lícit, simplement tornant a lanormalitat com si no hagués passat res. No podem seguir negociant un acord d'associació amb els països del Mercosur, com si no hagués passat res i com si el Senat brasiler no hagués orquestrat un tràgic atac a laintegritat institucional democràtica del país”, diu el text de la missiva.

“Entenem que el procés portat endavant ha estat viciat d’irregularitats, que els acusadors són al seu torn actors polítics acusats en la seva majoria d'actes de corrupció i que han impulsat el procés d'impeachment amb l’única voluntat desubstituir Dilma Rousseff i la voluntat expressada en les urnes a través d'enginyeria institucional”, ha assegurat l’europarlamentari d’ICV que ha volgut donar suport a la presidenta Dilma Rousseff, i al seu Govern legítimament constituït, davant d’un “atropellament polític a les institucions democràtiques”.

De la mateixa manera, Urtasun ha expressat el seu suport al poble de Brasil, al  PT, a les Organitzacions Populars i als milers de ciutadans mobilitzats que han denunciat, i ho continuaran fent, a aquest nou govern il·legítim a Brasil. “Primer va ser el cop a Hondures, després a Paraguai, i ara al Brasil. És per això que  rebutgem que a Amèrica Llatina es tornin a instal·lar els cops contra els processos democràtics, com a forma de donar volta les decisions que elspobles adopten a les urnes i recordem que no és el primer cop que a Amèrica del Sud s’obre la porta a governs il·legítims  des de les institucions democràtiques parlamentàries”, ha lamentat Urtasun.

Per això, ICV expressa  la seva preocupació davant la inestabilitat d’una de les principals economies del món i pel retrocés que per la consolidació democràtica té aquest procés il·legítim en un país que en els darrers 90 anys només trespresidents han finalitzat el seu mandat democràtic sense interrupcions.