27.01.16

ICV reivindica la implementació de la llei contra la LGTBfòbia en la concentració convocada a la plaça de Sant Jaume

Marta Ribas: “Cal implementar-la perquè no tornem a tenir cap cas com el de l’Alan”

Imatge de la concentració contra la LGTBfòbia

La portaveu d’ICV, Marta Ribas, ha participat aquest vespre en la concentració convocada a plaça Sant Jaume per demanar la implementació efectiva de la llei 11/2014 del Parlament de Catalunya, que garanteix els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i lluita contra la fòbia cap al col·lectiu LGTB. La reivindicació ha posat especial èmfasi en aturar el 'bullying' un mes després del suïcidi d'Alan, un menor transsexual que va patir assetjament escolar. “Tenim la llei, ara cal implementar-la perquè no tornem a tenir cap cas com el de l’Alan”, ha assegurat Ribas.

"Volem que el nou govern la doti dels recursos necessaris perquè no hi ha democràcia sense igualtat”, ha assegurat Ribas en l’acte que ha comptat amb la intervenció de representants de diferents organitzacions en defensa dels drets del col·lectiu LGTB abans que un grup de nens i nenes de l'associació Chrysallis, que agrupa familiars de menors transsexuals, pugés a l'escenari per llegir un fragment de la llei i condemnar l'assetjament escolar per motius de tendència o identitat sexual.

Les entitats convocants han coincidit en posar en valor la llei contra l'LGTBfòbia. "Es va aprovar el 2 d'octubre del 2014, va crear moltes expectatives, ha estat tancada en un calaix durant 14 mesos i ara volem que s'implementi", ha expressat Eugeni Rodríguez. El president de l'Observatori contra l'Homofòbia ha emplaçat "els consellers i conselleres" a parlar "amb les entitats que estan a peu de carrer, picant pedra cada dia". Rodríguez ha interpel·lat especialment la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, per a que situï el 'bullying' com "una prioritat a l'agenda política de Catalunya".