25.11.13

ICV reivindica la restauració de les Basses del Terrisser de Figueres

L'agrupació local d'Iniciativa per Catalunya – Verds de Figueres celebra que la proposta de protegir i restaurar les basses del Terrisser, situades a la zona del Puig de les Basses, pugui finalitzar 7 anys després d'entrar-la a l'ajuntament. Per a Xavi Monfort “des d'Iniciativa recordem que l'ampliació de l'àmbit de protecció del Castell per incloure-hi les basses va ser una condició innegociable del pacte de govern amb CiU. Aquest i també altres projectes que va impulsar en Richard Elelman des de l'àrea de Medi Natural són una fita que no s'hauria aconseguit sense la nostra intervenció”.

A més de la incorporació de les Basses del Terrisser al Pla del Castell de Sant Ferran per preservar els seus valors paisatgístics, geològics i didàctics que fan d'aquesta zona una àrea de gran interès natural, des d'ICV es va liderar la negociació per garantir i supervisar que la construcció de la nova presó no afectés aquest espai verd de Figueres. Monfort afegeix “a més, també vam pressionar perquè altres grans infraestructures que afecten Figueres, com la MAT, AP-7 i el TAV, no posessin en perill aquesta zona de gran riquesa ambiental”.

ICV de Figueres aplaudeix que finalment comencin els arranjaments de les Basses del Terrisser i farà el seguiment necessari perquè la preservació d'aquest espai esdevingui realment una gran àrea verda per a les persones.