24.04.10

ICV reobre el debat de l'estació d'autobusos de Banyoles

Per fer-la, proposen dues àrees del barri de la Farga Font: El Punt

l grup municipal d'ICV va proposar ahir que es construeixi una estació d'autobusos al barri de la Farga –a la zona propera a la comissaria dels Mossos o en uns solars que donen a l'avinguda dels Països Catalans– i que es traslladi l'actual parada de la TEISA a la placeta de la paret de les monges. El regidor d'Urbanisme considera que ICV està fent demagògia.

Com que, segons va argumentar ahir la regidora Núria Langa, l'equip de govern no està fent res per solucionar un dèficit molt greu, ICV s'ha assessorat i ha arribat a la conclusió que seria possible aixecar una estació d'autobusos d'uns 7.000 m² o bé en uns solars buits que donen a l'avinguda dels Països Catalans –entre els carrers Girona i Barcelona– o en els que hi ha a l'avinguda de la Farga, a prop de la comissaria dels Mossos, on se sol instal·lar el circ per la festa major.

A l'estació hi pararien tant els autobusos urbans com els interurbans i els turístics, així com els taxis; hi hauria d'haver força aparcaments de vehicles i també s'hi hauria de preveure espai per a bicis de lloguer. També s'hauria de pensar en la possibilitat que fos l'estació del futur tramvia interurbà, segons va afegir la regidora. Un edifici de serveis, amb bar, restaurant i quiosc, completaria el complex. Langa va recalcar que això no implica que no hi hagi d'haver parades al centre de la ciutat. La principal, que actualment està situada al davant de les oficines de la TEISA, i que sol provocar embussos de trànsit, ICV la traslladaria uns metres, a la placeta de la paret de les monges. «Seria una parada en condicions, amb una marquesina, i no com ara», va explicar.