20.02.11

ICV ret homenatge als afusellats del PSUC

Dolors Camats destaca la importància de les polítiques de la recuperació de la memòria histórica en l'acte d'homenatge als immolats del PSUC durant la dictadura franquista

Un moment de l'ofrena floral als immolats del PSUC

La formació ecosocialista ha celebrat un any més l'homenatge als companys del PSUC que foren afusellats durant la dictadura franquista. Francesc Serra (Cisquet), Manuel Donaire, Juan Arévalo i Hernández, afusellats el 28 de febrero de 1946 i els companya JoaquimPuig i Pidemunt, qui va ser director de la revista Treball, Pere Valverde, Àngel Carrero i Numen Mestre, afusellats al camp de la Bota el 17 de ferbre de 1949. Tot ells immolats per la seva lluita per la llibertat durant la dictadura.

A l'acte hi ha assistit la portaveu d'ICV al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, qui ha posat de relleu la "necessitat de la recuperació de la memòria històrica" i dur a terme "polítiques des de les administracions per la recuperació de la memòria d'aquells que van lluitar per la democràcia durant la dictadura franquista". Així, Camats ha criticat també la voluntat del nou Govern de la Generalitat i de la responsable actual de la institució del Memorial Democràtic, la consellera Joana Ortega, i la intenció de rebaixar a la meitat el seu pressupost.

A l'acte hi han assistit familiars i membres de les entitats vinculades amb la recuperació de la memòria histórica a més de membres de la cúpula de la formació ecosocialista, Dolors Camats i Lluís Moreno, i el coordinador de JEV, Miguel Ángel Díaz.