04.04.11

ICV retreu a Artur Mas que "s'amagui darrere la senyera" per amagar les retallades en salut i educació

Joan Herrera qualifica els 100 dies del Govern d'Artur Mas com "Govern de la improvisació" generant "por i incertesa"

Joan Herrera a la seu nacional d'ICV en una roda de premsa el 7 de febrer del 2011

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha recriminat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "s'amagui darrere la senyera per ocultar les retallades en salut i educació i en canvi sigui incapaç d'impulsar una política ingressos perquè hi hagi diners per garantir l'Estat del Benestar" després que el president anunciés que havia votat pel "sí" a la independència en les consulta anticipada del dia 10A i just el dia que CiU protagonitza "l'anunci d'un acomiadament massiu de 5.000 persones en educació".

Així, pel dirigent ecosocialista "el mateix diagnòstic a Brussel·les, Madrid i Catalunya que comporta retallades socials està demostrant que ens enfonsem més en la crisi", ha lamentat Herrera que ha assegurat que  "la Reforma laboral ha està generant més atur,  por i alarmisme i està degradant l'Estat del Benestar". "Com pot ser que el senyor Mas es presentés com a garant de l'Estat del Benestar quan anuncia 5.000 acomiadaments i després en salut no fa cap proposta per reduir la despesa farmacèutica mentre  retalla serveis que afecten a la qualitat de la prestació?", ha preguntat Herrera.

En aquest sentit, el secretari general d'ICV ha dit que en només 100 dies el Govern que volia ser el dels "millors" s'ha convertit en el "govern de l'improvisació" generant "por i incertesa" amb la seva "obsessió per les retallades" que "l'únic que aconsegueixen és deprimir més l'economia". "A l'entorn dels 100 dies de Govern d'Artur Mas les dades de l'atur constaten que hi ha més de 600.000 aturats i contrasten amb un informe del Banc Espanyol que explica que hi ha una millora de l'ocupació en el sector privat però que empitjora sector públic", ha remarcat Herrera.

"El Govern dels millors, és un govern amb nul·la sensibilitat social i no només és inequitatiu sinó que funciona pitjor del que esperàvem, fins i tot en les formes", ha valorat el dirigent d'ICV.

MARXA DE ZAPATERO

En relació a l'anunci del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no repetir com a cap de llista, Herrera ha dit que "el problema no és que marxi sinó que les seves males polítiques continuïn" i ha retret que cap dels dos possibles successors, Carme Chacón i Alfredo Pérez Rubalcaba, hagin fet "ni una crítica d'esquerres per les polítiques ultraliberals i conservadores de Zapatero". "El que em preocupa dels dos candidats és que han demostrat tenir una sensibilitat social escassa i a més cap dels dos expressa un full de ruta per Catalunya", ha dit Herrera que ha aclarit que "sincerament" li és igual quin dels dos acabi substituint l'actual president del govern espanyol.

CONSULTA 10A

Finalment, preguntat pels periodistes, Joan Herrera ha anunciat que tot i que respecta i comparteix que la gent vagi a votar en la consulta independentista a Barcelona el deu d'abril ell no anirà a votar perquè troba a faltar l'opció federal en una qüestió que no és "ni de blanc ni de negre".  "Com que trobo que em falta aquesta pregunta no hi aniré", ha explicat Herrera tot i que ha assegurat que "a ICV hi haurà gent que anirà a votar, i d'altra gent que no, expressant el que pensa la majoria del país".