10.03.15

ICV retreu al Govern que “fa un any que anuncia la baixada de l'IVA cultural i encara no ha fet res”

Joan Coscubiela titlla de “Falcon Crest” la situació en la què es troba el Partit Popular

Joan Coscubiela en una roda de premsa al Congrés

Joan Coscubiela, diputat d'Iniciativa per Catalunya Verds i portaveu adjunt d'IU, ICV-EUiA, CHA: L'Esquerra Plural al Congrés, ha retret al Govern que “fa un any que anuncia la baixada de l'IVA cultural i encara no ha fet res sobre aquest tema”.

El diputat d'ICV ha assegurat que “és evident que el PP té una fòbia tant cap al món de la cultura, com a la seva perspectiva empresarial, i "només així s'entén el tractament de l'IVA que ha vingut fent aquests anys".

"Si de debò el senyor Rajoy volgués modificar aquest impost ha tingut deu oportunitats per fer-ho i sempre s'hi ha negat”, ha sentenciat.

I afegeix que el que cal són “més fets i menys cortines de fum electorals, Rajoy ha demostrat aquesta legislatura que ha de tenir algun problema o fòbia amb el món de la cultura".

Enfonsat en el fangar

Coscubiela ha assenyalat que “es pot afirmar que el que està passant en aquest país no ho suporta cap estat, cap societat democràtica, estem assistint a un vergonyós espectacle d'un Partit Popular enfonsat en el fangar de la corrupció en el qual fins i tot els seus membres s'acusen uns a uns altres de ser una màfia”.

I enlletgeix al president que miri “cap a un altre costat, no dóna la cara i intenta fer veure que això no va amb ell”.

Segons el portaveu adjunt de l'Esquerra Plural “Rajoy és còmplice necessari del que està passant, sense la seva connivència, tolerància, complicitat amb aquesta espècie de *Falcon *Crest del PP aquests casos de corrupció no s'haurien produït”.

“Mentre Rajoy –conclou- continua protegint als seus corruptes, deixa desemparats a dos milions de persones parades sense prestació, deixa desprotegides a les famílies desnonades, amb l'agreujant de pretendre enganyar-los aquest dijous amb el debat del Reial decret Llei de Segona Oportunitat que, en tot cas serà una segona oportunitat per als bancs o per al PP però en cap cas és una segona oportunitat per a les famílies”.