23.10.14

ICV treballarà per convertir el 9N en una gran jornada de mobilització i de protesta a favor del dret a decidir

L'executiva de la formació ecosocialista aprova una resolució per unanimitat que ratifica que el procés participatiu del Govern no és la consulta i s'emplaça a seguir treballant per aconseguir-la

Dolors Camats comentant l'acord del Consell Nacional a la pregunta per la consulta

La comissió executiva nacional d'ICV va aprovar ahir una resolució per unanimitat en la que s'emplaça a la direcció de la formació ecosocialista a treballar amb les organitzacions polítiques i socials "per convertir el 9N en una gran mobilització de protesta a favor del dret a decidir", tal com ha explicat la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats al finalitzar la reunió.

"Per tant, de treballar amb les organitzacions polítiques i socials per convertir totes les expressions del 9N en mobilitzacions de protesta, perquè volem que el 9N sigui una jornada de mobilització per reivindicar el dret a decidir perquè no el donem per amortitzat i perquè no donem per morta la consulta com a instrument per decidir el futur del país", ha afegit Camats en declaracions als periodistes per explicar el contingut de la resolució.

"El 9N és nostre, i des d'ICV hem batallat per a què existeixi i ens sentim copartíceps del dret a decidir i de la consulta necessària pel 9N", ha explicat Camats al mateix temps que ha afegit que des de la seva organització "hem treballat per una consulta i ara tenim l'encàrrec de treballar per una mobilització massiva el dia 9 de novembre i per seguir reivindicant el dret a decidir". "Per què la gent es mobilitzi amb les diferents expressions que hi hagi", ha verbalitzat la coordinadora nacional d'ICV que ha assegurat que els militants i simpatitzants de la formació ecosocialista expressaran de forma plural i múltiple la seva protesta el dia 9 de novembre.  

La resolució aprovada per la direcció també "exigeix al Partit Popular que no eviti el procés participatiu que el Govern proposa com ha impedit la consulta, el referèndum i totes les expressions del dret a decidir fins ara". De la mateixa manera, Camats ha explicat que la direcció ha animat a tots els càrrecs electes locals que ho vulguin a "col·laborar" a les iniciatives de mobilització.

L'executiva també ha ratificat que la proposta del Govern, "el nou 9N, és un error que trenca la unitat entre les forces polítiques perquè no permet obtenir el mandat democràtic que la ciutadania i les mobilitzacions es mereixen". Per tant estem davant un procés participatiu que no té ni les garanties ni el mandat que tenia la consulta", ha explicat Camats.