13.09.12

ICV-Vallromanes, IVall i PSC-Vallromanes celebren la Diada l'11 de setembre.

Quasi una seixantena de persones vam fer l'ofrena l'11 de setembre.

Diada Nacional de Catalunya

La nostra ofrena del dia 11 va estar un èxit rotund. No teniem autorització per part del govern de Ciu+MxV-ERC per instal.lar una carpa i un equip de so per als assistents. Ens hi van posar obstacles i fins i tot, vam rebre una notificació signada per La Sr. Mariluz- Alcaldessa - i el Sr. David Ricart - Primer Tinent Alcalde -. Aquesta notificació parla de que som part de la institució però se'ns prohibeixen coses i sens acusa de ser partidistes quan vam ser els primers en proposar avançar els actes si el problema "era la calor". Més enllà, una part del text, entre daltres, d'aquesta notificació diu..."l'ajuntament no facilitarà una celebració de forma dividida dels actes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya"...Renoi! Ens ho van prohibir dos grups polítics municipals que són democràtics!. No ens van prohibir fer ofrena el dia 11 perquè hagués estat notícia de titular a la premsa escrita però sí que ens van prohibir subtilment l 'ús de l' espai públic per posar altaveus i una carpa. Va venir la policia local (avisats per l'equip de govern??).

Fins on hem arrivat? Vam haver de posar la música d'acompanyament de l'ofrena des d'un turisme, i l'himne dels Segadors per l'acte final.

Al web de l'ajuntament se'ns informa de l'ofrena del dia 10. Segons diu, hi van assistir 200 persones però, molt ens sembla, que entraven en el còmput les persones acompanyants i membres dels bastoners. Els hem de comptar? Si, van assitir un gran nombre de persones, però semblant a altres anys. ICV-Vallromanes porta sis anys realitzant ofrenes i és veritat que hi ha algunes que han estat més destacades que d'altres i podem garantir que la del pasat 10 de setembre és molt semblant a anteriors a diferència dels actes posteriors que van ser novetat.

A l'acte de l'ofrena de l'11 de setembre hi participaren IVALL,  ICV-Vallromanes (grups de l'opossició i amb representació al consistòri) i PSC-Vallromanes (sense representació). Va ser un acte senzill però emotiu, amb música, discursos per part dels tres grups polítics i cantada final dels segadors.

Els d'ICV-Vallromanes vam fer la nostra ofrena amb la gent que ens acompanyà, regalant un petit recordatori amb unes llavors als assitents. Una manera de simbolitzar el que som els catalans. Només ens podem felicitar perquè, sense ser l'acte oficial proposat per l' Ajuntament, no en contra sinó en paral.lel, vam estar tots els grups polítics rebuts amb cordialitat per tots els vilatans que ens acompanyaren.

Després de dinar, alguns estàvem de nou a Barcelona per continuar allò que vam començar al matí amb l'ofrena.

ICV-Vallromanes

+ Qui vulgui veure la resposta a la instància per celebrar la Diada l'11 ens ho pot sol.licitar.