06.02.14

Iniciativa vol que se senyalitzin zones d’avançada per a bicicletes en els semàfors de Figueres

Monfort creu que l’ajuntament hauria d’aprofitar les obres d’asfaltatge dels carrers i el repintat dels vials perquè s’incorporin mesures de seguretat per a les bicicletes

Graella de bicicletes a Girona

El portaveu del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Entesa de Figueres, Xavier Monfort, presentarà una moció perquè l’ajuntament comenci a implantar mesures de promoció i de seguretat per als ciclistes urbans. Així, en el passat ple municipal, Monfort va demanar a l’alcaldessa que s’aprofités el pla d’asfaltatge dels carrers de Figueres –que implica el repintat de la senyalització vial a la calçada- per senyalitzar zones d’avançada per a bicicletes, al davant de tot, en els semàfors de la ciutat. Per a Monfort “a més d’aprofitar una actuació ja aprovada, podem avançar molt en la difusió de l’ús de la bicicleta a la ciutat”. Així mateix, per al regidor ecosocialista “cal començar a implantar mesures d’ús per a la bicicleta, i les graelles de sortida davant dels semàfors representen un primer pas que no suposa un cost excessiu, però sobretot, ens permetrà avançar cap a la ciutat sostenible que necessitem, la de les persones i no la dels cotxes que ens toca viure cada dia”.
Monfort ha afegit que aquesta mesura, a més de tenir una implantació senzilla i econòmica, està donant bons resultats a ciutats que ja l’han aplicat com Girona, exclussivament per a bicicletes, i a Barcelona, millorant la fluïdesa del trànsit i oferint als ciclistes el lloc que els correspon, “un lloc segur i menys tòxic, ja que els ciclistes no s’empassen directament els fums dels vehicles amb motor de combustió”