25.04.12

Jaume Bosch diu que la gestió de Puig a interior és un "fracàs" i l'acusa de "no saber que està passant i quina ha de ser l'actuació policial en temps de crisi"

El diputat d'ICV-EUiA interpel·la en seu parlamentària al màxim responsable del Govern de la seguretat pública per fer balanç de la seva gestió

Bosch recurs Parlament

El diputat i portaveu d'ICV-EUiA en la Comissió d'Interior, Jaume Bosch, ha dit avui que el denominador comú en totes les accions gestionades pel conseller d'interior en aquests setze mesos que portem de Govern de CiU és "fracàs" dels seus operatius. En aquest sentit, Bosch ha dit que el "més greu" de la gestió del conseller d'interior, Felip Puig, durant aquests 16 mesos "és que no entén el que està passant i quina ha de ser l'actuació de la policia en temps de crisi".

Per Bosch "ho hem tornat a comprovar aquesta setmana a Salt amb la càrrega totalment desproporcionada contra membres de la Plataforma d'afectats per la Hipoteca amb quatre persones ferides". "Vostè considera lògic que gent que es manifesta contra un desnonament acabi ferida per la policia?", ha preguntat Bosch a Puig. Bosch també ha posat la "inexplicable" detenció de dos sindicalistes i treballadors de Seat a la planta de Martorell acusats de responsables de fets vandàlics durant la jornada de vaga general. "El que no pot fer el Departament d'Interior es posar en el mateix sac els piquets legítims d'una vaga general i els grups violents de la tarda", ha dit Bosch que també ha enumerat com un d'aquests exemples la detenció de l'Isma i el Dani que van ser detinguts a dos quarts de 12 del matí a la Diagonal al mateix temps que se'ls atribueixen fets violents que van passar durant el vespre a la Plaça Catalunya. Bosch ha tornat a condemnar els fets violents que van passar durant la jornada de vaga.

Amb tot el diputat ecosocialista ha demanat al titular d'Interior que "no estimuli ni accepti les declaracions fora de to d'alguns, afortunadament pocs, comandaments dels mossos d'esquadra. Ni les que barregen rates, clavegueres, assemblees i universitats, la missió de la policia és complir ordres, no fer mítings". Bosch ha dit que el conseller "menysprea els ciutadans que varen resultar ferits el 27 de maig de l'any passat i afirma que els pares  haguessin hagut de impedir que els seus fills anessin a la Plaça Catalunya demostra que no entén res del que està passant".

Bosch també ha posat com alguns d'aquests exemples fets anteriors a la vaga general: "el fracàs en el desallotjament de Plaça Catalunya el 27 de maig de l'any passat, on el dispositiu equivocat va  provocar que els camions de la neteja quedessin bloquejats i es va carregar contra persones pacíficament assegudes a terra"; "fracàs en la concentració davant el Parlament el 15 de juny on el dispositiu equivocat va provocar la imatge patètica del president de la Generalitat entrant en helicòpter al Parlament"; i "fracàs en l'actuació a la Ciutat de la Justícia el mes d'octubre, que va provocar la queixa més dura que es recorda del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Govern de la Generalitat".

Bosch també ha situat, en el marc del balanç fet durant la interpel·lació, l'augment dels morts en accidents de trànsit durant el que portem d'aquest any 2012, l'augment de nombre d'hectàrees cremades durant el que portem d'any 2012 al mateix temps que s'ha reduït el pressupost en un 34% pels recursos destinats a bombers, l'augment dels delictes amb violència on el diputat ecosocialista ha fet un especial menció a les 7 dones mortes per violència masclista durant els primers mesos d'aquest anys i el "ridícul" del Govern en la modificació de les taxes esportives.