19.12.08

JEV celebra la signatura del Pacte Nacional per a la Immigració

La responsable d'Immigració de Joves d'Esquerra Verda, Delfina Rossi, s'ha mostrat satisfeta perquè "CiU no ha aconseguit incloure els exàmens d'arrelament".

En aquest sentit, Rossi ha valorat positivament que el Pacte estableixi la "normalització dels serveis i vagi més enllà de les competències de la Generalitat i reconegui el dret al sufragi per a les persones migrades". "Creiem que és un pas per aconseguir que finalment l'Estat vagi més enllà i acabi reconeixent els drets bàsics a les persones nouvingudes", ha afegit.

De la mateixa manera, Rossi ha volgut destacar "la importància que les persones migrades tinguin els mateixos drets que qualsevol ciutadà i sense que vagin lligats a exàmens d'arrelament a la societat". Així, Rossi ha celebrat que CiU no hagi aconseguit incloure els exàmens d'arrelament: "Des de JEV ens hem posicionat sempre en contra d'aquest tipus de propostes perquè el coneixement del català ha de ser un element de cohesió social, però en cap cas no ha de condicionar drets o ajudes socials".

Finalment, Rossi també ha explicat que JEV commemora el Dia Internacional de les Persones Migrades amb un videofòrum sobre la pel·lícula "The visitor", que comptarà amb la participació de la portaveu de SOS Racisme, Isabel Martínez.