06.03.12

JEV centra el Jovent número 101 a combatre la reforma laboral

L'organització juvenil reserva el número 100 de la seva revista per editar-ne una edició especial al llarg del 2012

Joves d'Esquerra Verda- JEV treu aquesta setmana al carrer una nova edició de la seva revista, el Jovent, que enguany arriba al número 100. Aquesta edició inicia l'aniversari dels 20 anys de l'organització que durà a terme diversos actes durant tot l'any. L'organització juvenil dedica les pàgines centrals d'aquest número a valorar la “reforma antilaboral” del PP, que “precaritza encara més la contractació dels i les joves”, segons Ferran Farnós, responsable de Polítiques Socials i Món Laboral de JEV. Farnós recorda que “el govern parla de la reforma de l'ocupació, però és la reforma de l'acomiadament barat”.

L'edició que surt aquesta setmana al carrer tracta també les retallades a la universitat pública i les amenaces del govern de CiU de dur a terme un “canvi radical en la governança de les universitats”, segons paraules del responsable de la sectorial, Gerard Domínguez. Per la seva banda, el responsable de Relacions Internacionals, Chema Martín, reflexiona sobre “la necessitat de la Unió Europea com a salvaguarda de l'estat del benestar, si les forces que lluiten per la defensa dels drets socials obtenen millor representació”.

L'edició número 101 del Jovent també dóna espai a la Plataforma 03 de Barcelona, que defensa l'educació pública de qualitat de la petita infància, i fa una crítica a les pujades del preu de transport públic que afecten especialment a la gent jove. La revista de l'organització juvenil entrevista el secretari general d'ICV i excoordinador nacional de Joves d'Esquerra Verda-JEV, Joan Herrera, en el marc de l'aniversari dels 25 anys de la formació ecosocialista.

La directora del Jovent, Alba Benedicto, ha anunciat que aquest any sortirà el número 100 de la revista, una edició especial i numerada per homenatjar una publicació que surt al carrer periòdicament des de 1977. “Es tracta de la revista juvenil en català més antiga del nostre país”, ha conclòs.