27.09.17

Joan Comorera: “LexNET atempta contra la separació de poders”

El senador d’En Comú Podem ha demanat un canvi en el sistema, ja que considera que “quan l’error és de concepció, no hi ha lloc per pegats”

El senador d’En Comú Podem, Joan Comorera, ha defensat avui al Ple del Senat les esmenes del grup a una moció per prendre mesures per millorar el sistema informàtic judicial LexNet, un sistema que considera que atempta contra la separació de poders a l’Estat. “No es pot donar a l’Executiu tota la informació del sistema judicial, és una situació molt poc higiènica democràticament”, ha explicat el senador, fent referència a la dependència que té LexNet del Ministeri de Justícia, qui té la titularitat i s’encarrega de la gestió del sistema.

Comorera també ha aprofitat per criticar durament les caigudes del sistema que s’han produït en els últims mesos, qualificant LexNet de “desastre de tall tercermundista”, ja que els problemes de l’aplicació no només continues, sinó que van en augment. És per això que ha demanat un canvi del sistema, ja que considera que “quan l’error és de concepció, no hi ha lloc per pegats”. El senador ha emplaçat a parar LexNet i començar de zero per poder aprofundir en les mesures i controls per garantir-ne la seguretat. “Ens cal un sistema senzill, intuïtiu, accessible i sense errades, que tingui garanties”, ha demanat Comorera.

La resta d’esmenes del grup anaven encaminades a sol·licitar una auditoria del sistema, detectar les necessitats del personal adscrit al sistema judicial així com les anomalies del sistema, dotar al sistema de més capacitat per arribar a l’objectiu de zero papers.