15.02.17

Joan Coscubiela a Junqueras: “Vostè té una doble vida política. Els matins desobediència i desconnexió i en la intimitat i en castellà ho pacta tot amb Montoro”

El portaveu de CSQEP alerta el vicepresident Junqueras que “l’estafa no pot ser mai l’estratègia per qui vulgui fer avançar en aquest país la plenitud nacional i els drets socials”

Coscubiela a Junqueras: “Als matins desobediència i en la intimitat pacta amb Montoro”

El portaveu de CSQEP en el Parlament de Catalunya, Joan Coscubiela, ha assenyalat avui que el vicepresident econòmic del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, porta una doble vida política. “La vida política dels matins: desobediència i desconnexió i després en la intimitat i en castellà se’n va a veure a Montoro i ho pacta tot”, ha dit Coscubiela en la primera de les intervencions d’avui en el Parlament a la comissió d’Afers Institucionals, que ha estat marcada per la compareixença de Junqueras per donar explicacions sobre el cas Vidal.

I és que Coscubiela ha posat de relleu que la pràctica de Junqueras des del departament d’Economia “no té res a veure amb el seu discurs de desconnexió unilateral, i la seva pràctica és una disciplina fiscal increïble”. “S’enorgulleix de reduir el dèficit públic en 4.000 milions d’euros però no diu que ha estat en detriment de les polítiques socials”, ha afegit Coscubiela.

En aquest sentit, i connectant amb algunes de les afirmacions que  l’ex senador d’ERC Santi Vidal feia en les seves conferències organitzades per la formació republicana, Coscubiela ha demanat al conseller d’Economia si creu que és “legítim enganyar la ciutadania per animar a la parròquia perquè no es desanimi”. “Creu vostè que la fi justifica els mitjans?”, ha preguntat Coscubiela a Junqueras, al mateix temps que li ha dit que “no tots els fins poden justificar els mitjans i la gran estafa no pot ser mai l’estratègia de qui vulgui fer avançar en aquest país la plenitud nacional i els drets socials”.

Coscubiela també ha interpel·lat el vicepresident del Govern de la Generalitat perquè expliqui si té previst “mecanismes de finançament via mercats de capitals diferents als del FLA” i quins són i a quin tipus d’interès. “Té el seu Govern acords amb fons d’inversió o negociacions per aconseguir disponibilitat de 200.000 milions d’euros, tal com ha anunciat Santi Vidal i van explicant altres portaveus polítics de JxS?”, ha preguntat el portaveu de la confluència a la cambra catalana.

I en darrer lloc, Coscubiela ha demanat a Junqueras si el seu departament té fets “els càlculs econòmics del que suposaria garantir que les pensions a Catalunya siguin d’un mínim de 1.000 euros, o sigui 14.000 euros l’any”.