17.03.12

Joan Herrera adverteix que una vaga general sense èxit donarà arguments a Artur Mas i a Mariano Rajoy per continuar retallant

La formació ecosocialista ha donat el tret de sortida cap a la X Assemblea Nacional apostant per una "Iniciativa oberta" en un procés que per primera vegada a la història serà obert a la societat

Joan Herrera en una imatge de recurs

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha fet una crida a participar a la vaga general del 29 de març perquè "que tingui èxit i sigui multitudinària és la millor imatge que li podem donar al món i als mercats" per impedir que "ens passin pel damunt". "El silenci serà un missatge claríssim per les retallades que estan fent com per les que vindran", ha advertit el dirigent ecosocialista que ha augurat que si no hi ha mobilització, Artur Mas continuarà parlant de la "majoria silenciosa" que li dóna suport i perquè Mariano Rajoy continuï "retallant a tort i a dret".

 

D'aquesta manera, Herrera ha dedicat bona part de la seva intervenció a desgranar la "multitud de raons" per fer vaga el 29M. "Per la generació dels nostres pares i avis, perquè els drets que tenim avui no van ser pas un regal ni una concessió, sinó una conquesta social guanyada a base de molta lluita", ha recordat Herrera que també ha assegurat que cal fer vaga per les generacions futures, perquè no heretin una societat massa semblant al segle XIX" però també per "dignitat". "Els treballadors i treballadores no som els culpables d'aquesta crisi ni tampoc l'Estat del Benestar", ha denunciat.

 

 "Segurament és la vaga més important de les darreres dues dècades perquè està en joc el que s'ha aconseguit fins ara", ha denunciat el secretari general d'ICV per la qual cosa ha posat de relleu la importància de no caure en "l'estratègia de la dreta" que vol confrontar treballadors. "És en aquest marc que arriba l'Assemblea d'ICV", ha dit Herrera que ha explicat que ICV té el repte de donar resposta al moment més transcendent de la història de les darreres dècades quan la dreta vol una democràcia petita sense cap pacte social.

 

"Hem de ser l'instrument imprescindible per aconseguir ser una esquerra molt més determinant a la societat, recuperant la possibilitat de transformar la realitat, sent l'alternativa a la política indecent i injusta que ens volen imposar", ha assegurat Herrera que ha destacat la necessitat de "ser més per construir una alternativa".

 

LA INICIATIVA OBERTA

Herrera ha fet aquestes declaracions en el marc de la Convenció que ha tingut lloc a Sant Feliu de Llobregat, ciutat governada per ICV-EUiA, que ha assentat les bases metodològiques i de continguts de la X Assemblea Nacional d'ICV. Herrera ha explicat que el procés és realment innovador, "de baix a dalt", perquè adherits, membres de la societat civil organitzada, i moviments socials puguin participar en un procés que, per primera vegada a la història, sigui totalment obert a la societat.

 

Fins el mes de juliol s'organitzaran 4 fòrums amb la voluntat d'incloure gent de fora de l'organització que vulgui aportar propostes i idees per al debat. "Caldrà interpretar el que demana la societat i el que demana l'organització", ha dit Herrera que ha assegurat que la "Iniciativa oberta" ha de ser l'alternativa a les retallades, al model neoliberal i antiecològic, al nacionalisme conservador i a la vella política.