23.01.15

Joan Herrera assisteix en un míting amb Alexis Tsipras a Salònica

"Els possibles resultats marcaran un abans i un després no només pel que fa a la política econòmica sinó pel que fa a la recuperació de la democràcia a Europa", diu el coordinador nacional d'ICV

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, assistirà aquesta tarda en un míting electoral de Syriza acompanyant a Alexis Tsipras a Salònica, una ciutat on s'ha produït la remunicipalització de l'aigua gràcies al govern d'esquerres de la ciutat i un fort moviment ecologista. "Per nosaltres poder acompanyar a Alexis Tsipras a un lloc tan simbòlic és un plaer", ha dit Herrera que posa "molta esperança" en "l'esperada i desitjada victòria" de Syriza en les eleccions del pròxim diumenge 25 de gener.

Herrera ha fet aquestes declaracions després d'una jornada de reunions i de trobades amb activistes en el marc de la trobada amb la Fundació i el diari vinculats a Syriza juntament amb l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, que també ha viatjat a Grècia per participar en la campanya electoral. "Els possibles resultats marcaran un abans i un després no només pel que fa a la política econòmica sinó pel que fa a la recuperació de la democràcia a Europa i molt particularment als països del sud d'Europa", ha manifestat Herrera abans de participar en un míting que també comptarà amb el suport dels Verds a la candidatura que representa Syriza.

"Les polítiques d'austeritat ens afecten siguin governades per Samaras, per Rajoy o per Mas", ha dit Herrera just un dia després d'haver-se reunit amb el líder de Syriza i  s'ha mostrat convençut que el 2015 serà l'any per "derrotar l'austeritat" i començar a "canviar-ho tot". "Ens hi juguem la sobirania del poble grec i de la resta dels ciutadans de la Unió Europea", ha dit Herrera que considera que un canvi a Grècia que pot significar l'inici de una nova etapa a Europa per posar l'economia al servei de la democràcia i acabar amb les polítiques d'austeritat.

Després d'haver impulsat el manifest #CatalunyaAmbTsipras i haver participat en la "Plataforma Internacional de càrrecs públics europeus de suport a la democràcia a Grècia", tant l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, com Joan Herrera s'han desplaçat a Grècia per tal de participar en actes electorals de Syriza.