08.05.15

Joan Herrera avisa que ni el PP ni el Tribunal Suprem dividiran Catalunya per la llengua

ICV-EUiA reinvindica a Santa Coloma de Gramenet un municipalisme d'esquerres en un acte de Gent d’Esquerres, de la candidatura que encapçala Alexandra Sevilla

Herrera y Mena en Sata Colomina

Des d'un míting a Santa Coloma de Gramenet, la primera ciutat catalana que  va aplicar el model d'immersió lingüística, amb un alcalde del PSUC,  tant el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, com el conseller polític d'EUiA i diputat portaveu en temes d'educació, Joan Mena, han volgut  respondre la sentència del Tribunal Suprem que "troba raonable" que el 25% de les classes que s'imparteixin a Catalunya sigui en castellà. "No aconseguiran dividir als fills de la classe treballadora i castellanoparlant perquè la immersió lingüística és una conquesta de l'esquerra", ha dit Herrera que ha volgut deixar "clar i català" que ni el PP ni el Tribunal Suprem aconseguiran el que no va aconseguir el franquisme: "dividir-nos per la llengua".

 

Per la seva banda, Mena, portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA i mestre de professió,  també ha començat reivindicant el model d'immersió lingüística a  l'escola catalana que, ha recordat, es va dissenyar a Santa Coloma,  amb un alcalde del PSUC, i a petició d'uns veïns i veïnes, pares i  mares, "que tenien clara la importància de la cohesió social". I  ha reivindicat aquesta immerisó enfront dels atacs que està rebent per  part del govern espanyol del PP: "Encara hi ha qui vol destruir allò  que hem aconseguit amb moltíssima lluita social", ha lamentat Mena. Ara bé, també ha llençat un advertiment al govern català de CiU:  "No acceptarem que Rigau usi la immersió lingüística per amagar que  està desplegant la LOMQE en allò que comparteix amb el PP", per  exemple les proves de tercer de primària que està realitzant aquests  dies malgrat l'oposició de la comunitat educativa.

Durant la seva intervenció,  Herrera ha recordat que partits com CiU i PP volen deixar als municipis sense instruments de resposta a les necessitats de la gent" i que, davant d'aquest atac al municipalisme, ICV-EUiA "els hem de dir prou". Herrera ha recordat que la coalició ICV-EUiA sempre ha estat al costat dels moviments socials i de la gent ja que consideren que és des de la proximitat des d'on millor es poden fer polítiques per millorar la vida dels ciutadans.
 

 

D'altra banda, Herrera ha contestat a aquells que creuen que els municipis de l'Àrea Metropolitana com Santa Coloma són el pati del darrere d'una Barcelona "chic" plena de turisme. "Santa Coloma és el cor de la dignitat, és el lloc on derrotem a dreta". Per això, ha dit, calen més representants de Gent d'Esquerres, el nom de la candidatura sota la que es presenta ICV-EUiA a Santa Coloma de Gramenet, "exemplifica clarament la nostra feina tant a l'Ajuntament com a peu de carrer", ha explicat Herrera que ha posat en valor la "gran candidatura" ha reconegut que la candidata a l'alcaldia de Gent d'Esquerres, Alexandra Sevilla, "representa com a poca gent els valors tradicionals de l'esquerra i el futur d'aquella generació que ha sabut transformar la indignació en proposta política". És per això que ha demanat un gir radical cap a l'esquerra el proper 24 de maig perquè és l'oportunitat de fer el tomb per recuperar l'educació i la salut pública i els serveis socials. "Decidirem si es redueixen o s'eixamplen els drets"

Per la seva banda, la candidata a l'alcaldia de Santa Coloma, s'ha compromès a treballar per lluitar i blindar els drets i les llibertats i la just´cia social tan a peu de carrer com des del govern, com han fet els últims 4 anys. "Però necessitem més força perquè estem segures que hi ha alternativa" i per això, ha reclamat a la militància de la coalició que l'acompanyin en campanya per fer arribar les propostes perquè "no hi hagi ningú que no sàpiga què defensem". "Recordem d'on  venim, cap a on anem i què volem: in canvii de debò. Tenim la ciutat a les nostres mans i la podem transformar si ho fem junts i juntes", ha conclòs recuperant el lema de campanya de la coalició.