18.03.15

Joan Herrera demana a Artur Mas que retiri l'informe mèdic de la preinscripció a les escoles i deixin de fomentar la segregació escolar

El president d'ICV-EUiA al Parlament retreu al president de la Generalitat la prohibició de recollida de signatures per la ILP de la sisena hora

Joan Herrera en una intervenció al Parlament

El president del grup d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Joan Herrera, ha demanat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, la retirada de l'informe mèdic que el Govern de CiU ha instaurat en la pre-inscripció en els centres d'alta complexitat. "Un informe mèdic que és un estigma per l'alumne. Un informe mèdic que no permet actuar sobre la causa del problema, només descriu la conseqüència. I a més assumeix el risc de naturalitzar i estigmatitzar la diferència", ha dit Herrera que també ha afegit que és una "etiqueta negativa per l'escola i un nefast reclam per a les famílies de nova matriculació i una forma de segregació escolar".

Per això Herrera li ha proposat al president que retiri aquesta mesura i "lluitin contra la segregació i la desigualtat amb més recursos". "Entenguin que la millor estructura d'Estat és la d'una bona escola pública, amb inversió, amb educació. Per això li demano solemnement que retiri aquesta mesura", ha reiterat Herrera "i que deixin estigmatitzar les escoles on hi ha l'alumne més desafavorit.

Herrera ha dedicat avui la sessió de control al president de la Generalitat a les polítiques d'educació. I en aquest sentit ha recriminat a Mas la política del seu Govern en aquest sentit. En referència a la ILP de la sisena hora que el Govern va prohibir la recollida de signatures i que ara el TC ha donat la raó als pares i mares que van impulsar la iniciativa, Herrera ha recriminat al president que "no és que rebutgessin la proposta, és que ni tan sols van permetre la recollida de signatures, demostrant que la seva defensa de la democràcia és a temps parcial".

Herrera també ha instat al president a garantir les beques menjador "en un moment d'urgència socials". "Des de l'inici del curs s'han augmentat 2000 beques més, passem de 67.364 a 69.000, lluny de les 74.000 promeses pel seu govern a l'inici del curs passat", ha reblat Herrera.