15.07.04

JOAN HERRERA DEMANA LA DIMISSIÓ O EL CESSAMENT DE FUNGAIRIÑO PER BURLAR-SE DEL CONGRÉS

El grup d'Esquerra Verda ha presentat una queixa formal al fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido

herrera160704.jpg

El portaveu d'Esquerra Verda al Congrés i diputat d'ICV, Joan Herrera, ha denunciat avui ""la burla"" al Congrés del fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño, quan va negar conèixer detalls molt importants de la investigació de l'atemptat de l'11 de març a Madrid. Herrera ha afirmat que ""Fungairiño hauria de dimitir, i sinó, l'haurien de cessar per la seva incompetència"" i ""per burlar-se del Congrés"". Herrera ha recordat que Fungairiño és el cap de la fiscal que investiga els atemptats.

El diputat d'ICV ha declarat que l'actitud de Fungairiño davant de la comissió el desautoritza per continuar ocupant el seu càrrec. Herrera ha afegit que el grup d'Esquerra Verda ha presentat una queixa formal al fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, i ha explicat que, malgrat el respecte que mereix la independència de la Fiscalia, en aquest cas ""el sentit comú"" demana que Fungairió sigui cessat per incompetència en afirmar desconèixer informacions bàsiques de la investigació.

Comissió de l'11-M
Respecte al paper del PP a la comissió de l'11-M, Herrera ha declarat que ""ens preocupa que el PP opti per la via de la deslegitimació de la comissió quan es troba contra les cordes"", i ha afirmat que ""esperem que el PP participi d'una altra manera a la comissió, sinó aquesta continuarà endavant fent la seva feina"".

Pressupostos
Pel que fa a la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat, Joan Herrera ha descartat un acord entre PSOE i CiU perquè ""poca gent entendria que un partit que ha recolzat durant 8 anys el PP ara fes això"". Per la seva banda Herrera ha demanat que els propers pressupostos no tendeixin tant cap al dèficit zero com a la potenciació de les polítiques socials.

Proposicions per al pròxim curs parlamentari
Herrera ha avançat que Esquerra Verda prioritzarà de cara al mes de setembre la defensa de dos proposicions de llei pel reconeixement dels drets laborals dels periodistes i l'Estatut del periodista professional.