16.05.04

JOAN HERRERA DEMANA QUE S’ESTABLEIXI UNA COORDINACIÓ ESTABLE ENTRE ELS GRUPS AL CONGRÉS DEL TRIPARTIT PELS TEMES QUE AFECTEN CATALUNYA

El diputat d’ICV i portaveu del grup d’Esquerra Verda al Congrés ha demanat al PSOE que es mostri obert a negociar un calendari pel retorn dels arxius de Salamanca

herr&cam170504.jpg

El diputat d’ICV i portaveu del grup d’Esquerra Verda al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha afirmat avui que “creiem que seria necessari establir una coordinació estable entre els grups al Congrés dels partits que formen part del govern tripartit pels temes que afecten Catalunya”. Herrera s’ha manifestat així sobre les darreres declaracions del ministre Montilla, i ha afegit que “a nosaltres el que ens agradaria és que hi hagués acords d’aquests grups que fan la majoria al Congrés, no ens agrada que hi hagi aquests escenaris oberts, però ha estat el PSOE qui no ha volgut així”.

Pel que fa a la proposició no de llei per demanar el retorn de l’Arxiu de Salamanca, Herrera ha demanat al PSOE que es mostri obert a negociar un calendari del retorn dels arxius, “estem disposats a parlar però els papers incautats durant la Guerra Civil a cop de fusell han de retornar a Catalunya”.

CiU oportunista
Herrera ha criticat l’actitud de CiU sobre el retorn dels arxius de Salamanca , i ha afirmat que “ICV portem anys demanant al Congrés el retorn dels arxius, i ara CiU, que ha estat soci del PP quan aquest governava, presenta aquesta primera iniciativa parlamentària, el que demostra que són clarament oportunistes”.

Herrera ha explicat que traslladarà la seva proposta de coordinació estable entre els grups al Congrés del partits del govern català pel que fa al temes que afecten Catalunya, “en la resta està clar que cadascú va per lliure”.

Boda reial
La portaveu d’ICV, Dolors Camats, ha felicitat a la parella que es casarà el pròxim dissabte “com no podria ser d’una altra manera, però ens sembla que el tema s’ha sortit de mare en temes com la seguretat, no considerem adient el dispositiu endegat, que preveu fins i tot la suspensió del tractat de Schengen, cosa que provocarà impediments i molèsties a les persones que hagin de travessar les fronteres”. “Ens sembla que l’administració hauria de ser més austera, i creiem que aquest esdeveniment ha de servir per aprofundir en el debat de fons sobre el que suposa tenir monarquia en ple segle XXI”, ha afegit.

“Involució nacional”
Camats ha ironitzat sobre les declaracions d’aquest cap de setmana del líder de CiU, Artur Mas en què acusava el tripartit de dur Catalunya cap a una “involució nacional” i ha afirmat que “ens sembla que en el temes on CiU vol un avenç el tripartit ja hi està treballant, més que com es va avançar amb un govern de CiU que mantenia acords amb el PP”. “Per tant, aquestes declaracions de Mas són certament curioses, a CiU li han vingut les presses quan els anys on va perillar més l’evolució nacional va ser quan governava el PP; és per mirar-s’ho amb certa ironia”.

D’altra banda Dolors Camats, ha informat que avui acaba el termini per presentar candidatures de cara a les eleccions primàries per a la presidència de la formació; l’actual president, Joan Saura, ha estat l’únic a presentar-se, amb 212 avals. El 28 de juny s’acabarà el procés de primàries, i així la formació encararà la seva VIII Assemblea amb el seu president ja escollit.