09.11.14

Joan Herrera: "És la mobilització més massiva de la història d'aquest país"

El coordinador nacional d'ICV diu, en resposta al ministre, que el més inútil és no donar resposta a "una mobilització massiva que surt al carrer i diu volem votar"

Joan Herrera, Dolors Camats i Joan Josep Nuet valorant el 9N

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat  que la d'avui, 9 de novembre, "és la mobilització més massiva de la història d'aquest país". "La més massiva que ha viscut Catalunya", ha dit Herrera que ha afegit que les mobilitzacions "canvien consciències i avui el futur passa per més democràcia".

Per això Herrera ha assegurat que avui el PP "ha perdut per golejada i qui ha fet aquesta victòria ha estat la gent". "Hem aconseguir que la consulta amb un mandat democràtic estigui molt més a prop", ha explicat el coordinador nacional ecosocialista que ha indicat que qui guanya avui amb la mobilització del 9N "és la gent" i "és la democràcia, una democràcia on cal la política en majúscules i el protagonisme de la gent".

Per Herrera amb la mobilització d'avui s'ha llançat un missatge a la resta de l'Estat i arreu del món. "Avui els ciutadans arreu de l'Estat ja ho saben, no hi ha futur sense consulta", ha dit Herrera. "Això ja ho sabien a Catalunya i avui se sap arreu de l'Estat i del món", ha reblat el coordinador nacional ecosocialista.

En aquest sentit, Herrera ha qualificat d'"inútil" la resposta del Govern del PP fins ara, en boca del ministre de justícia. "No hi ha res més inútil que un polític que no respon a un mandat de la ciutadania, no hi ha res més inútil que un Govern del PP que s'amaga davant una mobilització massiva que surt al carrer i diu que volem votar", ha dit Herrera que també ha assegurat que "no permetrem la seva inutilitat ni la seva al·lèrgia a la democràcia ni la seva hostilitat". Per això Herrera ha reclamat al Govern del PP que cal "donar resposta a la mobilització més gran de la història d'aquest país".

DOLORS CAMATS: "MOBILITZACIÓ MASSIVA QUE S'HA DE VALORAR PER SI MATEIXA"

Per la seva banda, Dolors Camats ha volgut deixar clar que "això no és el final de res, és un punt i seguit i una clara mostra que el país vol votar i que ens hem guanyat tenir un mandat democràtica per saber el país que volem tenir".

Camats ha volgut posar de relleu la "importància i el respecte de la gent que avui ha anat a votar opcions diferents". "Avui era un dia important perquè no només una de les opcions es mobilitzés. És important que hi hagi vots de tota mena però també molt de respecte per la gent que no  ha volgut anar a votar perquè som conscients que són imprescindibles el dia que s'hagi de comptar una consulta amb mandat democràtic"

Els dos coordinadors nacionals han agraït a tots els voluntaris la seva tasca durant el dia d'avui tant pel que fa als instituts on la gent ha participat així com amb la recollida de signatures.