09.05.10

Joan Herrera insta PSC i ERC a crear un "cordó sanitari" contra els discursos xenòfobs i els partits racistes

En la cloenda de la X Assemblea de Joves d'Esquerra Verda, que s'ha celebrat a Badalona, s'ha aprovat una resolució contra el racisme

Joan Herrera en un moment de la seva intervenció en la cloenda de l'Assemblea de Joves

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha instat avui PSC i ERC perquè s'uneixin a ICV per fer un "cordó sanitari" contra les forces polítiques racistes i contra les idees racistes. Durant la seva intervenció en l'acte de cloenda de la X Assemblea de Joves d'Esquerra Verda, celebrat aquest cap de setmana a Badalona, el líder ecosocialista ha carregat contra el PPC perquè "vol fer de la desigualtat i les diferències la seva oportunitat electoral, volen fer que la lluita entre treballadors, els que han nascut aquí i els que han nascut fora, sigui, a més, una arma electoral".

Herrera ha recordat el contingut xenòfob i racista del díptic que va distribuir el PPC a Badalona en què relacionava immigració amb delinqüència i en aquest sentit ha assegurat que ICV "serà molt bel.ligerant amb tot intent de trencar la convivència". Herrera ha demanat a PSC i ERC que es comprometin amb aquest "cordó sanitari" contra el racisme a no pactar mai amb els que "promouen la xenofòbia i la discriminació". "No ens trobem només amb les actituds d'Anglada o de García Albiol, sinó que ens trobem amb moltes actituds que copien els discursos més xenòfobs sembrant la discòrdia".

El líder ecosocialista també ha acusat CiU de Vic "d'apuntar-se al que diu la dreta més extrema", en referència a García Albiol i a l'ultra Josep Anglada. Herrera ha demanat fer front als discursos xenòfobs i ha titllat l'actitud de CiU a Vic i a Sant Andreu de Llavaneras de "mesquina" per mirar d'atraure's vots amb la persecució dels immigrants amb la presentació de mocions en ajuntaments per delatar els immigrants sense papers que es vulguin empadronar".

Herrera ha lamentat que Sant Andreu de Llavaneres s'hagi convertit en el primer municipi català on s'ha aprovat una proposta del PP amb el suport de CiU per delatar immigrants empadronats en el que el líder ecosocialista ha qualificat d'"intent de treure vots de la discòrdia i la confrontació" "El problema és quan forces polítiques que es diuen demòcrates imiten l'extrema dreta amb discursos, polítiques i pràctiques per intentar esgarrapar quatre vots".

"Des d'ICV no som bonistes, com se'ns acusa, sinó realistes que actuem amb sentit de país: no acceptem que a més de les injustícies socials es vulgui marcar diferències pel lloc d'origen", ha afirmat Herrera, que ha recuperat l'exemple del compromís del PSUC en la dècada de 1970 per integrar els immigrants d'arreu d'Espanya que arribaven a Catalunya:"Sabem el que volem, defensem els drets que reconeix la Constitució a les persones".

Resolució contra el racisme
Durant la seva intervenció en la cloenda de la X Assemblea de Joves d'Esquerra Verda, Herrera també s'ha referit a la crisi i ha animat els joves a "lluitar contra la dreta que ha provocat aquesta crisi i a favor d'una societat justa i sostenible". "Estem farts d'aquells que apel.len a governs de concentració per dur a terme reformes estructurals però que el que busquen és una reforma laboral injusta i que la crisi la paguin els joves, treballadors i pensiones, no pas els banquers i especuladors, responsables de la crisi".

En el marc d'aquesta X Assemblea, que ha tingut com a lema "L'esquerra verda marca la diferència", s'ha aprovat la resolució "Joventut antiracista" (s'adjunta en la secció documents), i han renovat en el càrrec els dos coordinadors nacionals de Joves d'Esquerra Verda, Janet Sanz i Miguel Ángel Díaz, que han fet una crida "a una sortida solidària a la crisi i perquè els joves no la paguin".