27.02.15

Joan Herrera: "A les properes municipals volem donar el tomb i posar els ajuntaments al servei de la gent"

El coordinador nacional d’ICV ha presentat el candidat de la formació ecosocialista a Esparreguera, Emmanuel Ortí, "una candidatura amb ganes de canviar les coses al municipi"

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat avui que "les properes eleccions municipals han de servir per donar el tomb i posar els ajuntaments al servei de la gent i contra les retallades i l'austeritat impulsades per Convergència i Unió".  En l'acte de presentació de la candidatura ecosocialista a Esparreguera, Herrera ha explicat que "volem uns ajuntaments que serveixin als ciutadans i no ajupin el cap davant les polítiques de CiU i els 1800 milions d'euros que la Generalitat deu als ajuntaments" ha explicat el coordinador nacional ecosocialista. En aquest sentit Herrera ha subratllat que la coalició d'ICV-EUiA serà combativa en la defensa del dret a decidir, contra les retallades i contra aquells que sota la bandera volen mantenir les retallades i l'austeritat. "Les municipals han de servir per decidir si volem ciutats i pobles al servei de la gent o ciutats i pobles que es pleguen als designis de l'austeritat" ha sentenciat Herrera. En aquest sentit Herrera ha dit esperar que ERC aposti per construir majories d'esquerres i no dóni suport a CiU en ajuntaments com Barcelona, tal i com es desprèn del pacte Mas-Junqueras.

 

"Mas vol uns ajuntaments dòcils davant les polítiques d'austeritat. No li permetrem, sigui a Barcelona o a Esparreguera" ha insistit Herrera, que ha posat de relleu que les municipals serviran per confrontar dos models, dos maneres de fer política. "És una presa de pèl que es mantinguin retallades sense fer polítiques de redistribució de la riquesa o dient que es defensa la sobirania del país mentre regala inversions a multinacionals com Endesa, Telefónica o Vodafone" ha dit Herrera en referència a les inversions demanades pel Govern de la Generalitat en el Pla Juncker (que ICV-EUiA va denunciar aquesta setmana) i que revelaven que s'havien realitzat adjudicacions i s'havien decidit inversions amb opacitat, arbitrarietat i afavorint les grans multinacionals. "Hem de redistribuir la riquesa, impulsar la democràcia econòmica per posar-ho al servei de la gent i amb l'ecologia com a opció de futur" ha dit Herrera, que ha definit els ajuntaments com "la primera trinxera com a resposta a les polítiques d'austeritat i les retallades".

 

Precisament Herrera ha posat Esparreguera com a exemple "on durant molt temps s'havien molt bones polítiques i on des de l'arribada de Convergència a l'Ajuntament s'havien impulsat polítiques d'esquenes a la gent". Per això Herrera ha destacat la candidatura d'Emmanuel Ortí com una candidatura amb cares noves, amb ganes de renovar i de servir a la gent i on "a partir de la experiència acumulada de molts anys i la renovació, podem tornar a expressar noves maneres i noves formes de fer política".