26.07.09

Joan Saura anuncia que no serà candidat a les pròximes eleccions

El president d'ICV comunica la seva decisió "irreversible, madurada i no precipitada" al Consell Nacional de la formació ecosocialista i pretén seguir exercint de màxim dirigent de la formació després de les eleccions

El president d'ICV i conseller d'interior i relacions institucionals, Joan Saura, ha anunciat avui davant del el màxim òrgan de la formació ecosocialista, que ha decidit no presentar-se a les primàries d'ICV de cares a les pròximes eleccions autonòmiques. Saura ha qualificat aquesta decisió d'"irrevocable" i ha explicat que ahir ho va comunicar al secretari general de la formació, Joan Herrera, al president del grup parlamentari, Jaume Bosch, i al vicepresident de la formació, Jordi Guillot.

"Porto 30 anys en política, vull continuar estant en primera línia i crec que el moment és molt oportú", ha dit Saura quan ha comparegut davant la premsa per explicar l'anunci que ha fet davant del Consell Nacional alhora que ha assegurat que pren aquesta decisió quan ICV i el Govern estan en un bon moment, i "crec que és bo fer canvis sense cap mena de trauma en el moment en què les coses van bé".  

"És una decisíó no precipitada, porto madurant des de fa molt temps quin era el moment polític més oportú i crec que és ara, quan ICV i el Govern català passen per un bon moment", ha dit el president ecosocialista alhora que ha avançat que "cal que després de l'agost es posin en marxa els procediments del partit per trobar un nou cap de llista" i en aquest sentit ha explicat que la pròxima reunió del Consell Nacional del mes de setembre ha de posar en marxa aquest procés per poder celebrar unes primàries el pròxim mes d'octubre o novembre.

El màxim dirigent de la formació ecosocialista ha explicat que seguirà com a conseller del Govern de la Generalitat i president d'ICV "i si la direcció ho creu oportú després de la pròxima Assemblea seguiré tenint un paper fonamental en el partit". Saura ha qualificat de "virtud" que dins de la formació política que presideix es puguin fer aquest tipus de canvis "sense cap mena de crisi".

Segons ha explicat Saura hi ha 4 motius que justifiquen la seva decisió: en primer lloc "fa 30 anys que em vaig ficar en política, he estat a l'Ajuntament de l'Hospitalet, he tingut la gran sort de viure el canvi a la Generalitat, tinc una experiència dilatadíssima en política però també és moment d'altres aspectes vitals de la meva vida". Segona perquè crec que les coses "s'han de fer quan les coses van bé", tercera perquè "es pot fer el canvi sense cap mena de baralla i crisi i me'n vaig amb el reconeixement  de la formació", i quarta "perque`els canvis també son nous impulsos i aquest serà un impuls per ICV!.