18.10.08

Jordi Guillot presenta a Granollers els objectius de la 9a Assemblea Nacional d'ICV

El secretari general de la formació ecosocialista assegura que el procés assembleari posarà les bases per a una Iniciativa més forta que garantitzi polítiques d'esquerres i ecologistes a Catalunya i a l'Estat

El secretari general d'ICV i senador de l'Entesa Catalana de Progrés, Jordi Guillot, ha presentat aquest divendres, durant una roda de premsa a Granollers, els objectius de la 9a Assemblea Nacional d'Iniciativa, que tindrà lloc els propers dies 21, 22 i 23 de novembre a Sabadell.

Guillot ha manifestat que "l'Assemblea significarà un pas endavant d'Iniciativa com a Organització i com a actor de la política catalana". Segons el dirigent ecosocialista "cal una Iniciativa més forta com a garantia d'unes polítiques d'esquerres i ecologistes a Catalunya".

Com a  aspecte destacat el senador de l'Entesa ha situat "l'aposta decidida d'Iniciativa per la feminització de la seva organització, del seu discurs i de la seva praxis política". Guillot feia referència en aquest punt al Pla de Feminització que ICV va aprovar el passat 4 d'octubre en la seva I Convenció de Gènere i que ha de ser ratificat en l'Assemblea de Sabadell.

En la seva intervenció, el secretari general d'Iniciativa ha fet referència a la situació política actual. Parlant de la crisi econòmica, ha dit que "en aquest moment cal que les administracions incrementin la despesa social per fer front a les problemàtiques de l'economia real, la que afecta els treballadors i les treballadores". Així, Guillot ha situat la lluita contra l'atur com a "prioritat absoluta dels governs on participa Iniciativa Verds" i ha afegit que "no es pot permetre que empreses com Nissan es vulguin aprofitar de la conjuntura per presentar expedients de regulació d'ocupació que no estan justificats". També ha comentat que "cal aprofitar el moment per avançar cap a un nou model productiu, basat en les activitats que generin valor afegit i que siguin compatibles amb un desenvolupament sostenible del territori".

Després de la roda de premsa, Jordi Guillot ha sopat amb membres de les agrupacions locals de Granollers, Les Franqueses, Canovelles i La Roca per discutir el contingut de les ponències de l'Assemblea. El president comarcal d'ICV, Jordi Garriga, ha manifestat que "amb aquest tipus de trobada informal i de petit format estem aconseguint que més gent que mai, adherida i simpatitzant d'Iniciativa, faci aportacions i participi de la definició d'un discurs que senten com a propi".