15.06.16

Josep Vendrell: “El 26-J són unes eleccions per a tota una generació”

En Comú Podem reclama garantir les pensions i apujar el salari mínim per atacar les desigualtats

Josep Vendrell i Aina Vidal durant un acte d'En Comú Podem amb gent gran

En Comú Podem ha celebrat avui un acte amb gent gran per remarcar la importància de garantir les pensions i apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) com a via per atacar les desigualtats. En un acte sobre gent gran celebrat al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona, el número 3 de la llista d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha assegurat que “el 26-J són unes eleccions per a tota una generació”, perquè “condicionaran el tipus de societat en la que viuran els nostres fills i néts”. Vendrell ha denunciat que la reforma de les pensions del PP ha suposat una pèrdua de poder adquisitiu, d’un 3,5% les inferiors a 1.000 euros que, ha recordat, són la majoria.

A més, ha alertat que el fons de reserva de la Seguretat Social s’ha reduït a la meitat, la qual cosa “posa en perill les pensions”. Davant d’això, ha criticat que el PP sigui el partit “que es presenta com a garant de l’estabilitat, quan està posant el perill una cosa que és sagrada com són les pensions”.

Vendrell ha defensat que “es genera riquesa suficient per garantir les pensions”, i ha instat a fer fora el PP i acabar així amb l’intent de fomentar les pensions privades. “De forma sibil·lina, perquè sinó perdrien vots, recomanen que ens passem a les mútues privades de sanitat o fons privats de pensions”, ha apuntat, alhora que ha subratllat que “una de les coses que diuen les enquestes és que on tenim mes capacitat de creixement és entre el col·lectiu de més de 55 anys”.

Joan Mena reclama garantir les pensions i apujar el salari mínim per atacar les desigualtats

En l’acte també hi han participat els candidats Josep Vendrell i Marcelo Expósito, i les candidates Aina Vidal i Mar Garcia. Mena ha sostingut que aquests dos elements “haurien de funcionar com a element de correcció de les desigualtats”, i ha explicat que En Comú Podem es proposa reformar-los perquè així sigui. “El futur de les pensions és una qüestió política, no econòmica: tenim prou diners per blindar un sistema de pensions públiques”, ha assegurat. Mena ha subratllat que els tres col·lectius més afectats per les polítiques d’austeritat són “la infància, les famílies monomarentals i la gent gran”, que és també el més afectat per la pobresa energètica. “Ens hem convertit en un país amb un futur difícil sinó corregim aquestes polítiques”, ha advertit, alhora que ha fet èmfasi en què “mentre passa això, el número 2 del BBVA s’ha jubilat als 56 anys amb més de 4.900 euros al dia”. “Han condemnat la gent a la pobresa mentre s’enriqueixen cada cop més”, ha denunciat. El número 7 per Barcelona ha defensat que cal derogar les reformes laborals del PP i PSOE, combatre l’economia submergida, impedir la discriminació laboral que pateixen les dones, elevar el SMI i incentivar la ocupació juvenil. A més, ha alertat que l’objectiu del PP i de CDC és “obrir el meló de la privatització de les pensions” per “engreixar el seu negoci”. Davant d’això, ha manifestat que el 26-J cal “derrotar la dreta”.

 

En Comú Podem impulsarà un rescat ciutadà de les persones amb dependència

Aina Vidal ha denunciat els “atacs continuats” del govern del PP per “desballestar els serveis públics”, així com les dues reformes laborals “molt agressives” del PSOE i del PP, que han buscat “que els empresaris puguin fer el que vulguin de forma unilateral i que no ens puguem organitzar col·lectivament”. Vidal ha reclamat el vot per En Comú Podem per a garantir el treball digne i assegurar així el futur de les pensions.