05.10.13

Joves d’Esquerra Verda inicia el curs polític a Granollers

El consell nacional situa les eleccions al Parlament Europeu com a horitzó. Joves d’Esquerra Verda ha donat el tret de sortida del curs polític avui a Granollers. El referent juvenil d’ICV, que situa les eleccions al Parlament Europeu com a horitzó d’aquest curs, ha valorat l’actualitat política amb més de 50 consellers i conselleres d’arreu de Catalunya.

En el transcurs del Consell Nacional s’han nomenat nous responsables d’àmbits entre els que hi ha el Granollerí Marc Collado que assumirà la responsabilitat d’economia i treball. Segons ha manifestat, “JEV pensem i repensem com podem ser més útils i eficaços com a organització a la jornada estratègica del consell nacional” com a nou responsable d’economia i treball Collado ha dit, ”És imprescindible un debat conjunt i combatiu contra les polítiques d'austeritat, la defensa del drets dels treballadors i treballadores i una sortida de la crisi amb un model productiu sostenible”

“Aquestes darreres setmanes hem participat en trobades amb joventuts polítiques i organitzacions juvenils d’arreu d’Europa per articular un pol potent contra l’austeritat al sud d’Europa”, ha declarat el coordinador nacional, Pau Planelles. “Tal i com fem a Catalunya, on participem de plataformes i moviments contra les retallades, és imprescindible fer el mateix a nivell europeu”, ha continuat.
Per la seva banda la coordinadora nacional, Anna Rovira, ha manifestat la voluntat de l’organització juvenil de seguir lluitant per la unitat de les esquerres en tots els comicis electorals, i especialment a les properes eleccions europees. “És imprescindible que articulem un debat conjunt i combatiu”, ha considerat Rovira.

El consell nacional de la joventut ecosocialista, màxim òrgan de decisió entre assemblees, ha aprovat també resolucions de suport al poble de Síria i als docents de les Illes Balears, un manifest reivindicant el caràcter públic de les pensions i el rebuig a la beatifació de franquistes a Tarragona.

Finalment, l’organització juvenil ha refermat el seu compromís amb la lluita antifeixista i participarà a les reivindicacions impulsades per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de cara el 12 d’octubre.