03.03.12

Laia Ortiz demana a “les dones que el proper 8 de març siguin més reivindicatives que mai”

La diputada al Congrés assegura que les retallades i ajustos fan que els drets de les dones estiguin “molts amenaçats”

laia ortiz i cristina bigorda a elna

La diputada al Congrés dels diputats, Laia Ortiz, ha demanat avui a les dones que “siguin més reivindicatives que mai per què les retallades de drets les afecten més que a ningú”. Segons Ortiz, el proper 8 de març, dia internacional de les dones, ha de servir per treure al carrer les reivindicacions i neguits ja que “la reforma laboral i l'impacte de gènere d'aquesta, la involució en drets socials i en serveis públics, l'atac a la sanitat i a l'educació, la moratòria de la llei de dependència i l'anunci de la reforma de la llei d'avortament són exemples del que estem vivint avui, quan els drets de les dones estan més amenaçats que mai”.

Ortiz ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita que Dones amb Iniciativa ha realitzat avui a la maternitat d'Elna, on han visitat l'exposició 'La Maternitat Suïssa d'Elna: un bressol enmig de l'inhumà'. La diputada ecosocialista ha demanat a les dones que “estiguin al costat de qui més ho necessita” i ha assegurat que ICV continuarà “construint alternatives i denunciant les involucions socials, que no són només en clau de gènere, sinó en clau d'humanitat i lluitant per recuperar la memòria històrica.” Ortiz no ha volgut oblidar-se d'Elisabet Eindebenz, fundadora de la maternitat i ha destacat que dones com ella “són la mostra de que en els moments difícils es poden construir xarxes de solidaritat i això ens dóna força”

En el mateix sentit s'ha pronunciat la presidenta de Dones amb Iniciativa, Cristina Bigordà, que ha afirmat que “avui més que mai pren molt sentit recuperar la memòria democràtica, el record de la lluita de tantes dones, que han lluitat per aconseguir els drets i llibertats dels que avui gaudim, i que han obert el camí per reivindicar els que encara queden per assolir”.

Durant la visita, el diputat d'ICV, Jaume Bosch, ha fet lliurament  de la resolució del Parlament de Catalunya on s'insta, a proposta d'ICV, al Govern de Catalunya a continuar invertint en la Maternitat d'Elna. Bosch, durant la seva al·locució s'ha compromès a “fomentar que es creï una delegació al Parlament que visiti Elna per donar més força als acords presos”. L'alcalde d'Elna, que ha rebut la comitiva, ha agraït els esforços del grup parlamentari d'ICV-EUiA per recuperar la memòria de la maternitat.