06.05.11

L'Ajuntament de Figueres aprova una moció d'ICV de solidaritat amb el Japó per l'accident nuclear de Fukushima i a favor d'un nou model energètic ecològicament sostenible

El Ple de l'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir dijous una moció d'Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres per expressar la solidaritat amb els damnificats per l'accident nuclear de la planta de Fukushima, al Japó, el passat 11 de març, i proposar un nou model energètic sostenible, allunyat de l'energia nuclear.

Nuclear? No gràcies

El ple de l’Ajuntament de Figueres

 

ACORDA:

 

Primer.- Mostrar la solidaritat amb totes les persones damnificades per la catàstrofe natural i nuclear provocada pel terratrèmol del passat 11 de març al Japó.

 

Segon.- Reclamar al Govern de l’Estat que impulsi les mesures necessàries per garantir un nou model energètic ecològicament sostenible.

 

Tercer.- Instar al govern espanyol, tal i com estan fent altres governs europeus, que es prenguin les mesures necessàries per garantir la seguretat de les centrals nuclears.

 

Quart.- Mostrar el rebuig per la instal•lació d’un Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Radioactius d’Alta Activitat a Catalunya.

 

Cinquè.-  Reclamar als grups del Congrés dels Diputats que s’estableixi una responsabilitat civil important als propietaris de les centrals nuclears en l’actual   “Proyecto de Ley sobre responsabilidad civil por daños nucleares o producidos por materiales radioactivos” que s’està debaten en el Congrés dels Diputats.

 

Sisè.- Fer arribar aquest acord a la presidència i grups polítics amb representació al Congrés dels liputats i al Parlament de Catalunya, al Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya, a la Direcció General d’Energia i Mines, al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), a l’Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) i al Consolat del Japó a Barcelona.