08.04.17

L’assemblea fundacional d’Un País en Comú arrenca amb més de 9.000 persones inscrites i més de 5.000 vots emesos

Xavier Domènech: “Avui inaugurem un nou cicle polític pel país”

El portaveu d’Un País En Comú, Xavier Domènech, ha afirmat a l’inici de l’assemblea fundacional delnou espai polític dels comuns que “avui inaugurem un nou cicle polític pel país”. “És un diaemocionant que estic segur que sortirà als llibres d’història de Catalunya”, ha assenyalat Domènech, que ha celebrat que “la proposta que ha guanyat dues campanyes electorals aCatalunya i que va guanyar a l’Ajuntament de Barcelona esdevéuna proposta política de país i pelpaís, que pretén no només guanyar unes eleccions sinó guanyar un país”.

L’assemblea fundacional ha començat amb un total de 9.217 persones inscrites a Un País En Comú, 6.696de les quals ja s’han verificat mitjançant el seu DNI, i amb 5.495 vots emesos telemàticament per escollir ladirecció transitòria del nou espai polític, tant la Comissió Executiva com la Coordinadora. Durant tot el dia, les persones inscrites que han acudit al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona definiran mitjançantvotacions presencials l’ideari polític del nou espai i els principis ètics i democràtics.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha obert l’Assemblea, on a partirde les 18.30 hores hi intervindran representants de les diverses forces convidades: Mireia Molla (diputadade Compromís), Pablo Echenique (Secretari d’Organització de Podemos), Dolors Sabater (alcaldessa deBadalona per Guanyem Badalona), Alberto Garzón (Coordinador Federal d’Izquierda Unida) i Xulio Ferreiro (alcalde de La Corunya per Marea Atlántica).

Un País en Comú ha rebut també el suport de l’historiador Josep Fontana, que mitjançant una carta hacelebrat que “avui neix un nou moviment polític català, independent i lliure de compromisos, que opta peldoble objectiu de lluitar per la llibertat i la igualtat”.