03.05.12

L'estació del tren convencional de Figueres es queda al centre

El Parlament va aprovar ahir una proposta de resolució d'ICV-EUiA que tanca el debat sobre la ubicació de l'estació del tren convencional a Figueres. Els grups parlamentarais de CiU i el PSC es van abstenir i van permetre que prosperi la proposta ecosocialista que insta a deixar l'estació en el centre de Figueres i soterrar les vies per eliminar definitivament els pas.

Joan Boada ha qualificat de "bona notícia" el fet que el manteniment de l'estació al centre de Figueres "ja és un fet" i que finalment la Generalitat iniciarà les negociacions amb l'Estat per dur a terme el soterrament de les vies per eliminar els passos a nivell. El diputat ecosocialista ha afirmat que l'èxit de la proposta de resolució ha estat possible gràcies a la feina de la Plataforma Defensem el Tren de l'Empordà i ha manifestat que "junts hem aconseguit una batalla més".

Boada també ha manifestat que aquesta proposta de resolució també descarta de manera definitiva la ronda ferroviària nord, amb la inversió que suposava i l'agravi per als usuaris procedents de la Mar d'AMunt i l'estímul que suposa per al comerç del centre de Figueres.

 Xavier Monfort, regidor ecosocialista a Figueres, ha recordat que quan es va presentar la moció a l'ajuntament conjuntament amb altres forces de l'oposició "no es va voler votar" i és una bona notícia per a la ciutat que finalment es concreti