18.05.17

L’exposició sobre la fundació i primers anys del PSUC encara els seus últims dies a Navarcles

Divendres passat es va dur a terme l’acte de presentació de l’exposició que va aplegar una cinquantena de persones, bona part militants del PSUC de la comarca.

L’exposició sobre el naixement i primers anys del Partit Socialista Unificat de Catalunya de la Fundació Nous Horitzons, encara els seus últims dies a Navarcles. Es podrà visitar els propers dissabte i diumenge de 11 a 13h i de 16 a 20h. a l’Espai El Coro de Navarcles (Plaça El Coro,1)

 

El passat divendres es va realitzar l’acte de presentació en el que hi van intervenir la coordinadora d’ICV a les comarques centrals, l’alcalde de Navarcles del 79 al 83, Josep Maria Carrillo, i Domènec Martinez, dirigent de les Joventuts Socialistes Unificades. L’acte va comptar amb diversos moments emotius, especialment quan es van retransmetre tot un seguit d’imatges i vídeos d’arxiu de diversos actes del PSUC a Navarcles i a la comarca un cop recuperada la democràcia.

 

Durant l’acte que va aplegar més d’una cinquantena d’assistents, entre els quals històrics militants del PSUC de la comarca, es va remarcar la necessitat de “tenir memòria col·lectiva i retre homenatge als milers i milers de persones, moltes militants del PSUC que van defensar els valorosa de la República patint tot tipus de repressió”. Així mateix, es va fer palesa “l’oportunitat històrica de tornar a construir amb Un País en Comú, un espai social i polític de suma amb la confluència de diversos partits, i que aplegui grans majories com el PSUC en els primers anys de democràcia”.  

 

L’exposició que porta per títol “La infància del PSUC” ha recorregut nombroses ciutats i pobles del conjunt de Catalunya i vol ser un homenatge als militants del partit que durant la Guerra Civil i la dictadura franquista van defensar la democràcia i els valors de la II República.

 

L’exposició està formada per 12 panells informatius sobre la història i el procés de formació del partit i incorpora una mostra de documents originals del PSUC i les JSUC recuperats amb el retorn de bona part dels Papers de Salamanca, l’any 2012. A més en el cas de Navarcles, s’incorporen a l’exposició també fotografies i documents del PSUC a nivell comarcal, especialment d’un cop legalitzat el partit l’any 1977.