04.12.18

Marta Ribas avisa al Govern que si no plasma als pressupostos la resposta a la “tardor calenta” les protestes “continuaran”

La portaveu adjunta de CatECP reclama a Torra que aprofiti la seva compareixença al ple de la setmana vinent per explicar “com pensa donar resposta a les reivindicacions”

La portaveu adjunta de Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas, ha avisat avui al Govern de Torra i Aragonés que si no plasma als pressupostos de la Generalitat “la resposta” a les mobilitzacions dels diversos col·lectius públics que han sortit al carrer durant la “tardor calenta”, les protestes “continuaran”. “Les mobilitzacions deixen clar al Govern que no poden continuar vacil·lant. Tenen dos camins: o es dediquen a menysprear-les o plasmen la resposta en uns pressuposts que siguin bandera social, que és el que necessita Catalunya”, ha dit.

En roda de premsa al Parlament, Ribas ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a que en la seva compareixença davant el ple de la propera setmana expliqui “com pensa donar resposta a les reivindicacions”. “Si realment considera que les reivindicacions són qüestions essencials per al país que aprofiti la compareixença”, ha dit, perquè “en un moment com l’actual que Torra només es dediqui a donar explicacions sobre un canvi de cadira és d’una desconnexió absoluta sobre el que està passant al país”. I és que, per a la portaveu adjunta dels comuns, les qüestions que posen sobre la taula les mobilitzacions “han de ser el tema central del ple”.

D’altra banda, Ribas ha assenyalat que la millor manera de respondre a Vox “i a qualsevol possibilitat d’ultradreta xenòfoba, masclista i retrograda” és “amb discursos i propostes valentes, socials, i un projecte de país il·lusionador”. En aquest sentit, ha tornat a reclamar el suport dels partits independentistes als Pressupostos Generals de l’Estat, perquè calen “més polítiques socials i feministes i per tant uns pressupostos a l’Estat que hi donin resposta i uns pressuposts de la Generalitat amb caire social”. Per últim, s’ha dirigit al PP i “especialment” a Ciutadans per avisar-los que “ningú ha de blanquejar la ultradreta ni donar-li ales” insinuant “o no negant” que es pot pactar amb ells.