07.07.18

Marta Ribas demana a Sánchez i a Torra que obrin una nova etapa de diàleg i deixin enrere els errors del passat

Avui s’ha celebrat la jornada municipalista d’ICV ‘Llavors de canvi’, un espai per compartir experiències i coneixements de cara a les municipals de 2019 on han participat 200 regidors i regidores i alcaldes i alcaldesses de la formació.

La Coordinadora Nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds i diputada al Parlament de Catalunya pel grup Catalunya en Comú - Podem, Marta Ribas, ha demanat avui al President del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, i al President de la Generalitat, Joaquim Torra, que la reunió que mantindran ambdós dilluns serveixi per obrir una nova etapa de diàleg entre els dos governs i per deixar enrere els errors del passat. “Hem de sortir d’aquesta reunió amb possibilitats d’encetar una nou temps de diàleg”, ha explicat Ribas, tot felicitant els dos Presidents, ja que considera que suposa un gran avenç respecte a tot el que ha passat a Catalunya els darrers anys.

La Coordinadora ha valorat positivament que la reunió estigui plantejada com “un espai obert on poder parlar de tot” i ha demanat a Torra que, a banda de per tendir la mà al diàleg, també vagi a la reunió amb un segon objectiu clar: aconseguir avenços eficients i efectius que comportin canvis en positiu per a la vida de la gent. “No hem de perdre l’oportunitat de posar sobre la taula temes com el finançament autonòmic o la Hisenda pròpia”, ha explicat Ribas, qui considera que són reformes que la ciutadania de Catalunya necessita.

Ribas també ha aprofitat l’ocasió per demanar tant a Torra com a Sánchez que no tornin a entrar en la dinàmica de “bucle” que ha caracteritzat la política a Catalunya els últims anys, ja que en cap cas han beneficiat a la ciutadania. Per a la Coordinadora Nacional d’ICV, “cal deixar de banda els simbolismes unilateralistes i la judicialització de la política, ja que només ens ha dut al fracàs i a perjudicar el país, les institucions i la gent”.

 

Llavors de canvi

Marta Ribas ha fet aquestes declaracions en el marc de la jornada municipalista d’ICV ‘Llavors de canvi’ on han participat 200 regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses de la formació ecosocialista. Aquest espai ha servit per intercanviar experiències i propostes sobre municipalisme de cara a les properes eleccions municipals de 2019. Ribas ha explicat que l’objectiu de la jornada és aplegar “tota la nostra experiència i coneixement per posar-los al servei de la nostra gent” i fer-los servir com a “llavor de les noves candidatures”.