19.01.17

Marta Ribas diu que els únics pressupostos que podran fer front a l’emergència social seran aquells que facin una reforma fiscal diferent

La portaveu de CSQEP en afers socials recrimina al Govern que els seus comptes no permeten complir amb els acords del ple de pobresa

La diputada de CSQEP, Marta Ribas, ha dit avui que els únics pressupostos que podran fer front a l’emergència socials seran aquells que facin una política fiscal diferent en matèria d’ingressos. “I ja ha quedat ben clar que no només no hi és, sinó que no hi serà”, ha dit Ribas en la discussió de la partida econòmica dedicada a afers socials dels comptes de la Generalitat per aquest any 2017 avui en comissió al Parlament.

“Mil milions més per a despesa social és bona notícia. Però en un país amb més de 300.000 persones en atur de llarga durada i més de 100.000 llars sense ingressos, on una de cada 4 persones continua en risc d’exclusió, no serveix. No és suficient”, ha verbalitzat la portaveu de la confluència en temes socials, que ha recordat que els comptes presentats pel vicepresident Junqueras no permeten fer front als acords del ple de pobresa que es va celebrar a principi de legislatura.

Ribas ha posat de relleu que la despesa social “es manté molt lluny dels nivells del 2010, és encara inferior en 1.319,4 milions d’euros”. “Per tant, no és suficient ni tan sols per a revertir les retallades, i encara menys ho és per a capgirar realitats, fer canvis estructurals de fons, i reduir desigualtats”, ha afegit.

“Mal que els pesi, són uns pressupostos continuistes de la política dels governs de Mas”, ha dit Ribas que ha reiterat que la única manera de fer que això no fos així “seria que hi hagués una política fiscal diferent en matèria d’ingressos”

Redistribució de la riquesa també per fer front a les polítiques d’ocupació

En el seu torn de paraula i en el marc de la mateixa comissió, el també diputat de CSQEP i portaveu en temes de treball, Marc Vidal, ha dit que uns pressupostos que no fessin seguidisme a un govern neoliberal farien “un intent de redistribució millor de la riquesa recaptant més en impost de patrimoni, IRPF i successions”, amb l’objectiu de poder “fer front a la generació d’ocupació, especialment entre els sectors amb més dificultats, i al dret a poder viure dignament, és a dir a implantar la Renda Garantida de Ciutadania”.

“Ho fan? Són uns pressupostos progressistes? No, senyora, consellera. Són uns pressupostos liberals amb ànima caritativa. Sense tocar la butxaca dels que han aprofitat la crisi per enriquir-se”, ha etzibat Vidal.