11.04.18

Marta Ribas es reuneix amb Dilma Roussef per conèixer la situació de cop polític i judicial al Brasil

"Es tracta d'un cop de la dreta neoliberal contra un govern progressista i del poble", ha destacat Marta Ribas

La Coordinadora Nacional d'Iniciativa per Catalunya - Verds, Marta Ribas, s'ha reunit aquest tarda amb l'ex-presidenta del Brasil, Dilma Roussef, per tal de conèixer de primera mà la situació de cop polític i judicial al país després de la detenció i empresonament de l'ex-president brasiler, Lula Da Silva. La trobada s'ha produït durant la gira internacional que la política brasilera està realizant per tal d'explicar la situació que es viu al Brasil i recavar tots els suports possibles.

Durant la trobada, Roussef ha detallat els darrers fets que han portat a Lula a presó i l'ha situat com un acte més de la dreta reaccionària del Brasil contra els governs populars del PT que van portar a la seva destitució mitjançant un cop parlamentari. "Es tracta d'un cop de la dreta neoliberal contra un govern progressista i del poble", ha destacat Marta Ribas, qui considera que la decisió judicial afecta greument a la democràcia brasilera, ja que es fa servir el poder judicial per deixar fora de la Presidència del país el polític millar valorat a les enquestes, sense proves i en un procés amb greus deficiències jurídiques.

La Coordinadora Nacional ha mostrat tot el suport i solidaritat d'ICV amb el PT i amb el president Lula. La trobada s'emmarca en les relacions històriques que han mantingut ICV i el PT des dels anys 90, i ha comptat amb la presència d'una delegació de membres d'ICV.