28.11.18

El Masnou, a proposta d’ICV-EUiA, estudiarà la municipalització del servei de retirada de vehicles de la via pública (GRUA).

El ple de novembre va aprovar la moció d’ICV-EUiA en la que es proposava la municipalització (gestió directa per l’Ajuntament) del servei de retirada de vehicles de la via pública abans de finals de 2019.

ICV-EUiA vol que el servei de grua el gestioni directament l'Ajuntament

La moció recorda que ICV-EUiA és una ferma partidària de que els serveis públics municipals siguin gestionats directament per l’Ajuntament i que, en el present mandat, ha presentat altres mocions proposant la municipalització de diferents serveis públics com ara el Servei de Transport públic municipal, el de Subministrament d’aigua potable, el Servei d’estacionament horària i el Servei d’Escoles bressol municipals.

La moció argumenta que les característiques del servei de la grua faciliten que la seva gestió pública no presenti massa dificultats i que, a més, permeti una prestació més eficaç del servei, millorant el control de la disciplina viària al Masnou i reduint els perjudicis que l’actual servei provoca als nostres veïns i veïnes per la seva escassa capacitat d’acabar amb infraccions que, com els aparcaments damunt la vorera i passos de vianants, en places d’aparcament reservades a persones de mobilitat reduïda i davant guals públics o privats formen part del dia a dia de la mobilitat al Masnou.

La moció proposava inicialment que l’Ajuntament manifestés la seva voluntat de gestionar públicament el servei abans de finals de 2019, però ERC, que un cop més posa dificultats a una demanda de municipalització d’un servei al Masnou, va demanar canviar el redactat inicial del primer acord de la moció.

ICV-EUiA, per garantir que la moció fos aprovada i que, amb la seva aprovació, es poguessin realitzar els treballs necessaris per poder decidir sobre la municipalització del servei amb la màxima informació sobre les avantatges i inconvenients de la proposta, va acceptar  una part de la modificació proposada per ERC.

Amb la modificació acordada la moció va ser aprovada per unanimitat

NOTA: Al peu de la notícia trobareu l’enllaç al text íntegre de la moció aprovada. (En vermell, les modificacions proposades per ERC i, en verd, el redactat alternatiu proposat per ICV-EUiA i finalment acordat)