13.10.14

La militància d'ICV avala amb el 80,73% dels vots la proposta de dir "Sí-pluralitat de vot" a la consulta del 9N

Joan Herrera insta el Govern a posar els elements damunt de la taula per saber si es podrà celebrar la consulta amb garanties democràtiques

Joan Herrera i Dolors Camats en roda de premsa

El 80,73% de la militància i dels simpatitzants de la formació ecosocialista han avalat la proposta de la direcció d'ICV de dir Sí a la primera pregunta a la consulta del 9N i donar pluralitat de vot en la segona pregunta. El 14,28 % de la militància han votat en contra de la proposta mentre que el 2,97% han votat en blanc i un 2,02% dels vots han estat nuls. "Hem complert com a organització i com a direcció amb el mandat de l'Assemblea i el posicionament sobre el dret a decidir ha estat pres per la militància i els amics i amigues", ha explicat la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats que ha posat en valor la defensa que ICV ha fet de la consulta des d'una realitat plural i no des d'una proposta única i unívoca. "Malgrat l'actitud implacable del PP, el nostre compromís amb el 9N és ferm", ha dit Camats que ha dit que la consulta interna que ha celebrat ICV és una bona mostra d'això.

De la mateixa manera, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha explicat que "aquest país es mereix una consulta digna i estem treballant perquè això sigui possible" però també ha volgut deixar clar que "davant la hostilitat del PP, l'assetjament del Govern espanyol i el deixar fer del PSOE cal una resposta unitària per defensar una consulta amb garanties democràtiques i que sigui digna". "Fer la consulta i fer-la bé és el compromís d'ICV", ha afegit Herrera que també ha comparegut en roda de premsa.

Per això, Herrera ha reclamat al Govern català que, quan falten 26 dies per la consulta i amb el clar assetjament del PP, posi al damunt de la taula els elements per veure si és possible fer la consulta. "Des de la pluralitat hem defensat com ningú la consulta, hem buscat aliats a l'estat i a fora de l'estat i la seguim defensant però no es pot degradar perquè seria el millor favor que li podríem fer al govern espanyol".

Precisament per aquest motiu i "perquè el PP pot guanyar de moltes maneres fent que el 9N no passi res, no hi hagi resposta però també degradant la consulta", tant Herrera com Camats han apel·lat a la força de la unitat i de la mobilització social. "Estem compromesos perquè en cap cas el PP guanyi", ha assegurat el líder d'ICV que ha recordat que la força d'aquest país "és gran i transversal" i s'ha demostrat que "no hi ha solució sense consulta" i que així ho defensa el 80% de la societat. "És cert que en aquest país hi ha pressa però també hi ha força però no podem malmetre la consulta per res ni per salvar ningú", ha afegit Herrera.

Per tot plegat, la coordinació d'ICV ha defensat avui que "qualsevol alternativa ha de ser decidida unitàriament i avalada socialment" perquè "de cap manera contemplem que passi el que passi el dia 10 s'hagi acabat res i per això cal unitat i mobilització ciutadana que és el que ens ha portat fins aquí". "No podem donar-nos per vençuts en cap escenari perquè tenim la força que representa la unitat política i social", ha manifestat Camats que ha conclòs que: "Això no serà un Ibarretxe 2: aquí no pleguem veles i el PP espero que ho comenci entendre i sinó li farem entendre".