13.11.14

Moció d'ICV-EUiA de suport al Correllengua 2014

El grup municipal d'ICV-EUiA ha presentat una moció al Ple de l'Ajuntament, en suport al Correllengua 2014

La moció, que serà debatuda en el Ple de l'Ajuntament que se celebrarà el proper dijous, dia 20 de novembre, ressalta la marginació que rep el català per part de les institucions estatals i comunitàries, així com la necessitat d’assolir la plena normalització del català arreu del territori, convertint-la en la llengua vehicular i comuna de la nostra societat i en l’element d’integració de les persones nouvingudes.
Així mateix, es constata la consolidació que, després de 18 anys, està assolint la iniciativa cívica del Correllengua gràcies al suport d’ajuntaments, consells comarcals, associacions i societat civil en general, i el compromís amb la llengua catalana que sempre ha caracteritzat El Masnou i que s’ha traduït, entre d’altres actuacions, en donar suport al Correllengua en anys anteriors.

Finalment, la moció proposa que s'adoptin els següents acords:

1.- Donar suport al Correllengua 2014 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.
2.- Donar suport a les entitats i grups del municipi interessats a organitzar el Correllengua i aportar l’ajuda necessària per al bon desenvolupament de les activitats programades.
3.- Donar suport a les iniciatives de voluntariat promogudes per la CAL i encaminades a facilitar l’apropiació i l’ús del català oral entre persones i col·lectius, especialment entre la població nouvinguda.