14.05.10

Mor un noi al CIE de la Zona Franca

La versió oficial és que l'home, de 22 anys, s'ha suïcidat. SOS Racisme ha rebut denúncies d'altres detinguts al centre i apunta que els maltractaments podrien ser la causa. Un grup de persones ha iniciat una vaga de fam.

Protesta al CIE de la Zona Franca de Barcelona

Barcelona, 14 de maig. Un noi ha mort al Centre d'Internament per a persones Estrangeres (CIE) de la Zona Franca de Barcelona. Segons el relat d'altres detinguts al centre, aquest noi es trobava pendent de l'execució d'una ordre d'expulsió, des de feia 20 o 30 dies, i actualment estava en aïllament.

SOS Racisme s'ha assabentat d'aquest fet a través de diverses trucades que l'ONG ha rebut de persones també retingudes al mateix CIE i familiars d'altres interns als que han informat perquè en fessin difusió. Aquestes persones denuncian també agressions per part dels funcionaris i amenaces del director del centre. Davant aquests fets, i sempre segons la seva versió, un grup de persones ha iniciat una vaga de fam en protesta del maltractament que pateixen.

SOS Racisme informa que al llarg del matí d'ahir han fet tot tipus de gestions per intentar conèixer més detalls dels fets i poder verificar la informació, però des de aquesta organització afirmen que "donada la situació de manca de transparència que envolta el CIE" els ha estat impossible.

La Jefatura de Policia Nacional ha confirmat la mort per suïcidi d'un home de 22 anys la matinada de dijous al CIE de la Zona Franca.

ICV ja ha denunciat maltractaments als CIE

Des de fa mesos, ICV ha rebut denúncies de maltractaments i manca de condicions acceptables als CIE. Febrer passat, el responsable d'Immigració del partit, Ernesto Carrión, va declarar a El País: "Les condicions al CIE s'han degradat profundament. Es un règim encara més restrictiu que el carcelari perquè amb prou feines hi ha contacte amb els familiars. A més, la zona està molt malament comunicada amb transport públic".