20.09.17

Nota de premsa del grup municipal d'ICV-E

El Grup Municipal d’ICV-E de Santa Perpètua condemna les detencions d’alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya i l’atac a les institucions i l’autogovern de Catalunya

Volem, en primer lloc, mostrar la nostra solidaritat amb els alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya detinguts aquest matí per la Guardia Civil a diferents conselleries i empreses a Barcelona, detencions que no podem ni admetre ni tolerar. Ens trobem davant d’un moment àlgid del que significa la criminalització d’un conflicte polític i la manca de voluntat i capacitat del Govern del PP per a resoldre problemes polítics des de la política i el diàleg.

L’aplicació del codi penal per a resoldre conflictes col·lectius no soluciona els problemes. Ans el contrari, els agreuja, debilita la democràcia i ens situa en un estat d’excepcionalitat que no podem admetre. Les detencions d’avui i la imputació de 712 alcaldes i alcaldesses de Catalunya són un clar exemple de la deriva autoritària del Govern del PP contra les llibertats i drets fonamentals de tothom.

Aquestes detencions i altres intervencions del Govern del PP i de la Fiscalia General suposen la suspensió de facto de l’autonomia de Catalunya amb una aplicació encoberta de l’article 155 de la Constitució. Estem davant de l’atac més important contra l’autogovern de Catalunya i les seves institucions de tota la història democràtica d’aquest país. Cal respondre de forma pacífica i serenor a aquests atacs, mantenint la nostra cohesió social sense caure en provocacions i respectant la pluralitat d’idees que existeix i enriqueix el nostre país.

Per això, des del Grup Municipal d’ICV-E hem defensat, defensem i defensarem l’autogovern de Catalunya, les seves institucions, les llibertats i els drets fonamentals de tothom. Cridem a la ciutadania a participar en totes aquelles mobilitzacions pacífiques i democràtiques que persegueixen aquests objectius.

Demanem al Govern del PP que aturi l’escalada judicial i policial contra la voluntat majoritària de la societat catalana de decidir sobre el seu futur. Que cessin els atacs contra l’autogovern de Catalunya, les seves institucions, les llibertats i drets civils fonamentals, i s’obri una etapa de diàleg que posi les bases per a que els catalans i les catalanes, de forma acordada, puguin decidir el seu futur.