15.09.10

Nou curs

Una meta s'aproxima

L'estiu ja s'ens va i les vacances, per a la majoria, ja han queda't enrere.

Un nou "curs" o una tornada a la "rutina" del treball per a una gran part de la societat, mentres un altre, espera a trobar feina en aquests temps tant dificils.

L'atur a Vallromanes a augmentat i les ajudes socials que l'ajuntament ofereix, són escurades o quasi nul.les; Els joves segueixen sense tindre l'atenció que requereixen; Els bosocs de Vallromanes segueixen estant desatesos i desprotegits; etc.

A nivell politic, la societat està realment descontenta amb els politics actuals que ens governen i gestionen, d'un bàndol o altre doncs cadascun, busca la manera de enriquir els seus interessos sense pensar en el benestar de la societat i el medi ambient. 

Vallromanes en els últims mesos, ha sofert com altres municipis, noves inversions a través del PLAN E de l'Estat Espanyol dins el municipi ( senyalització horitzontals i verticals dels carrers; la construcció d'un pas peatonal per la riera; adecuació del clavegueram de Mas Morera; asfalt del carrer Sant Ramon de Can Palau; etc. ) i des de ICV-Vallromanes, com vam dir en l'anterior Butlletí, aplaudim aquests gestos per buscar ajudes ja que per al pròpi Ajuntament, serien impossibles ja que estem immersos amb un dèficit de quasi 400.000 euros. S'agraeix també tindre un municipi ón el Casal, està sempre amb actuacions tot i que ens costi als vilatans del poble una mitja de 15000 mensuals ( aprox.)  i la majoria d'actes i/o ofertes, s'hagin de pagar.

Demanar ajuts estatals està molt bé sempre i quan es gestioni correctament. Per exemple, haver asfaltat el carrer Sant Ramon i no l'urbanització de Can rabassa  ja que no era un carrer realment afectat per socs, cosa que Can Rabassa necesita una actuació urgent. A nivell puntual si que s'han de fer reparacions però asfaltar sèncer un carrer en bon estat, és llençar els diners dels contribuients, és a dir, de tots. Un altre exemple està a Mas Morera...ón vam poder gaudir també de un nou asfalt que ara en alguns trams, han sofert reformes per tal d'adequar alsgunes conexions del clavegueram dels veïns que fa anys, reclamaven. No era més raonable, arranjar primer el clavegueram i després asfaltar el carrer? i no a l'inversa? 

Però com sempre, sigui el govern que sigui ( això no pasarà amb ICV-Vallromanes ) les actuacions importants i més destacables dins el municipi, esperen als ultims mesos abans de les eleccions municipals. D'aquesta manera els politics busquen canalitzar els records més próxims per "tapar" el que s'ha fet o no , en els darrers anys. Moltes persones apostem per millorar dia rere dia el nostre municipi sense perjudicarlo sense esperar-nos al final ja què, un municipi es prosperitat continuament.

Un alcalde, no ha de esperar-se als trams finals de la legislatura fent actes que s'haurien de fer des de el començament i sense excuses. Ser alcalde, no pot ser mai més, un negoci ni una feina del que es vulgui buscar profit amb salaris tant alts o un sou de per vida amb una pensió finitiquitada.

Per acabar, insistir que ICV-Vallromanes no aposta per la pujada de Impostos tan excesius que hi han al municipi continuament per compensar la devallada d'ingresos. Vallromanes ha sofert un increment molt alt en el tributs contra els seus veïns que, actualment supera l' IPC i això, no és permisible. ( Exemple: IBI,  ha augmenta't més del 30% ) Una familia que pagava de mitja 1000 euros per l'IBI, ara paga entre 300 i 400 euros al mes. Què facil és rebatre diners a la gent que tant dificil li és guanyar-se la vida amb la suor del seu treball.

ICV-Vallromanes, no ha deixa't d'estar al municipi en cap moment des de les pasades eleccions i ara que arriva una nova oportunitat REAL de CANVI amb les eleccions municipals, és el moment de demostrar una alternativa medioambientalista i social, més proteccionista que mai.

 Comença el comte enrere...

 

 * La imatge mostrada pertany a la aprovació de CiU, PSC i IVALL de la permisivitat a la construcció d'una Nova urbanització aïllada a Vallromanes (Can Maioles). Creant destrucció medioambiental i provocant dèficit de serveis per lo que, crea INSOSTENIBILITAT.

 

David Carrillo

 

President ICV-Vallromanes