08.10.15

El Parlament Europeu aprova una resolució qüestionant que el govern del PP estigui complint la legalitat europea pel que fa a la llei hipotecària

Ernest Urtasun celebra que la cambra reclami a l'executiu de Rajoy a canviar la llei hipotecària

 El ple del Parlament Europeu celebrat aquesta setmana a Estrasburg ha aprovat, amb 383 vots a favor, 266 en contra i 16 abstencions, una resolució sobre la legislació hipotecària en el cas Espanyol en el qual la cambra europea qüestiona que el Govern estigui complint amb la legalitat comunitària. L'eurodiputat d'ICV-EUiA Ernest Urtasun, s'ha mostrat satisfet per l'aprovació del text, presentat per la Comissió de Peticions, ja que al seu parer "recull les denúncies d'entitats com la PAH que han intervingut per denunciar les condicions abusives del mercat hipotecari espanyol.

 Urtasun ha volgut destacar en primer lloc que el to general del text “suposa una critica clara a la política del mercat hipotecari dels governs del PP i del PSOE". Així, l’eurodiputat d’ICV ha recordat que "la resolució insta a la Comissió Europea a actuar per a què la dació en pagament sigui una realitat, tot i que no amb la contundència i claredat que nosaltres hauríem volgut, mitjançant la redacció d'una directiva."

 On el text si que s'ha mostrat més clar, segons Urtasun, ha estat sobre la sentència del cas Aziz, on el Parlament “adverteix a la comissió que el govern del PP ha incomplert amb la sentència del TJUE sobre la prevenció de clàusules abusives a les hipoteques". D’aquesta manera, Urtasun ha assegurat que el govern del PP “ja no pot enganyar a ningú dient que amb les seves reformes, el mercat hipotecari funciona bé”. “Des de la UE li estan dient que segueix sent injust i que els privilegis de les entitats financeres són evidents i abusius", ha afegit l’eurodiputat d’ICV.

 Per acabar, l'eurodiputat del grup Verds/ALE ha insistit en que "es fa una crida a la comissió per fer seguiment de les mesures que faci el govern per prevenir els abusos en el sector hipotecari, cosa que demostra que des de les institucions comunitàries hi ha total desconfiança en les acciones que puguin fer i en la seva voluntat de resoldre els abusos del mercat hipotecari."