24.10.17

El Parlament Europeu demana acabar amb el glifosat

El Parlament Europeu s'ha oposat avui a la proposta de la Comissió Europea per extendre la llicència de l'UE pel glifosat per deu anys. Demana a la Comissió no renovar la llicència a finals d'any, i que la substància sigui eliminada del tot gradualment en els propers cinc anys.

[Traducció de l'original: https://www.greens-efa.eu/en/article/press/eu-parlament-fordert-endguelt...

Aquest vot, no vinculant, ve abans del vot de demà a les propostes del Comitè Permanent sobre Plantes, Animals, Menjar i Alimentació. Si no hi ha majoria qualificada a favor, la decisió final correspondrà a la Comissió.

Bas Eickhout, portaveu del grup d'Els Verds/ALE sobre Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària, ha dit:

"El Parlament Europeu ha deixat clar que el glifosat ha de marxar i està proposant una transició clara i raonable pels agricultors. Hi ha qüestions molt serioses que encara han de ser respostes sobre la seguretat del glifosat, no només per la salut humana sino també en termes d'impacte en la vida d'animals i plantes."

"El grup d'Els Verds/ALE ha fet una dura campanya sobre aquest tema durant anys i estic encantat que la majoria dels eurodiputats hagin escollit unir-se a nosaltres en posar el medi ambient i la salut primer. Ara correspon als Estats Membres de l'UE mostrar que ells també volen posar la seguretat primer."

 

[Foto d'Erich Westendarp]