01.12.16

El Parlament Europeu exigeix indemnitzacions a les persones afectades en desastres com el de Castor

Ernest Urtasun: És inacceptable que estiguem pagant la indemnització multimilionària a Escal i a Florentino Pérez i que la ciutadania afectada directament no hagi rebut ni un euro

El ple del Parlament Europeu ha aprovat avui l’informe sobre responsabilitat, indemnitzacions i garantia financera en l'àmbit de les operacions relatives al petroli i al gas mar endins. L’informe cita explícitament el cas Castor com a un dels casos que demostren l’absència d’un marc legal europeu adequat que protegeixi a la ciutadania. L'informe demana la plena aplicació i el compliment de la Directiva sobre seguretat a alta mar, posant en relleu la urgència de garantir un marc jurídic adequat que sigui d’aplicació de totes les activitats extractives o d’emmagatzematge al mar queden obligades per un parc Europeu abans que passi un accident greu.

Sobre el contingut de l’informe, l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun ha afirmat:

"És positiu que tinguem aquest informe, perquè llença un quants missatges clars. El Parlament Europeu torna a afirmar que el cas Castor va ser un escàndol i que ha de tenir conseqüències a nivell legal, s’han de canviar les normes per no permetre que torni a passar alguna cosa així. També insistim en que totes les persones afectades haurien de cobrar la seva indemnització i que l’hauria de pagar l’empresa. És inacceptable que estiguem pagant la indemnització multimilionària a Escal i a Florentino Pérez i que la ciutadania afectada directament no hagi rebut ni un euro.

Aquesta votació ens demostra que el cas Castor encara cueja a Europa i des d’ICV seguirem treballant per a que no es tanqui la carpeta. Juntament amb la societat civil insistirem a la Comissió perquè no tanqui el procés d’infracció per ajuts d’estats il·legals. I seguirem insistint al Banc Europeu d’Inversions a que no defugi la seva responsabilitat, sense el seu préstec el projecte Castor mai s’hagués tirat endavant.”