23.02.17

El Parlament insta el Govern a fer un informe sobre les altes mèdiques fetes per l’ICAM

Una moció de CSQEP vol avaluar quantes baixes s’han donat amb coincidència o no amb el primer diagnòstic després de 12 mesos

El Parlament insta el Govern a fer un informe sobre les altes mèdiques fetes per l’ICAM

El Parlament de Catalunya ha instat avui el Govern de la Generalitat a fer un informe “amb l’objectiu d’analitzar la incidència del possible presentisme laboral” que avaluï “els nous episodis de baixa posteriors a una alta per inspecció”.

Aquest informe s’ha de fer en el termini de tres mesos i ha de contemplar “un estudi sobre nous episodis de baixa mèdica que hagin presentat pacients en un període de 12 mesos posterior a l’alta mèdica emesa per l’ICAM, especificant coincidència o no amb el primer diagnòstic”.

I en segon lloc un estudi “sobre el nombre de casos que fan alta mèdica quan són citats a valoració per inspecció, i en un període de 6 mesos la mateixa persona torna a fer un episodi de baixa per la mateixa causa”.

El diputat encarregat de la defensa de la moció, Marc Vidal, ha explicat que l’objectiu del text de la iniciativa parlamentària és “fer més segur, més útil i més social i transparent un sistema d’avaluació”.

Vidal ha explicat que si s’implementen les mesures que contempla aquesta moció “donarà més fluïdesa” al sistema “quan el que falla no és la feina dels inspectors sinó els elements amb els que es troben que els estan posant en el seu punt de mira” en referència als inspectors de l’ICAM.